Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rybí prsty z kapra

Ti, co mají doma malé děti, ví, že jejich jídelníček se mnohdy skládá z pár oblíbených jídel, mezi něž se řadí i rybí prsty. Snadno jim je můžeme připravit i doma. Použijeme vařené rybí maso, dochutíme, obalíme a dozlatova usmažíme.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z masa odstraníme velké kosti a maso umeleme, tím ho zbavíme malých kostí. Toastový chleba zvlhčíme mlékem a podle potřeby vyždímáme. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 2: K masu přidáme žloutky, koření, sůl, Solamyl, navlhčený chleba a dobře promícháme. Krok 3: Z bílku ušleháme pevný sníh a lehce ho zamícháme do masové směsi. Pokud je směs řídká, zahustíme ji strouhankou, aby se nám dobře dělaly tvary ze směsi. Krok 4: Ze směsi tvoříme válečky, které upravíme do tvaru hranolky. Lehce je obalíme ve strouhance a smažíme v dostatečné vrstvě dobře rozpáleného oleje. Krok 5: Jako přílohu použijeme brambory, bramborovou kaši nebo chléb a dip dle chuti.

TIP: Kap na talíři - jak připravit českou rybu

Zveřejněno 7. 2. 2026

Poznámka autorky Handour

Takto zužitkujeme i rybí zbytky, třeba z vařených koster z kapra, které zbyly po filetování.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADOE3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADOE3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
kapr, vejce, chléb toustový tmavý, mléko, koření na ryby, solamyl, sůl, pepř mletý, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]