Zeleninové prsty s uzeným sýrem

Danca Kuchařka: Danca

Zeleninová jídla 18 názorů

Suroviny

1 střední květák
1 mrkev
1/2 menšího celeru
2 vejce
100 g uzeného sýra
hladká mouka
sůl
pepř
strouhanka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a jen krátce povaříme (nejlépe v páře). Necháme zchladnout a poté nastrouháme na "okurkovém" struhadle. Do mísy ke květáku nastrouháme na jemno syrovou mrkev, celer a uzený sýr. Přidáme celá vejce, sůl, pepř a tolik mouky, aby vznikla lepivá hmota, která bude držet u sebe.

  2. Kuchyňské prkénko obalíme potravinovou folií nebo ho vsuneme do mikrotenového sáčku a hmotu na něj rovnoměrně rozprostřeme do vrstvy silné cca 2 cm. Okraje zarovnáme (viz. foto) a dáme na hodinu do mrazáku.

  3. Po této době ztuhlý plát nakrájíme na obdélníky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

    Podáváme s různě upravenými brambory nebo s chlebem a zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 208 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninové prsty s uzeným sýrem

  • Janina123 Janina123

    ..zvažovala jsem dát trochu víc uzeného sýra, ale uvedené množství naprosto vyhovuje, aby sýr placičky ovoněl. Za mně bod :yes: je to moc dobré.

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Jinak to mražení je chytré a právě vyzkoušené ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Já bych si pochutnala:-p:yes:Zelenina s uzeným sýrem je dobrá kombinace:yes:

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Další "řízky" které by mé dítko baštilo spokojeně ;-)

    Odpovědět

  • Jitule-cibule Jitule-cibule

    Tak tyhle placičky dělám, milujeme je ;-), ke květáku obměňuji různou zeleninu, tahle varianta je ovšem skvělá! Samozřejmě uzený sýr tomu musí dodat ten správný šmak, dávám do oblíbených a dávám i bodík :yes:
    Prima den

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Angel 666: myslím, že by to neměl být problém. Asi bych je postříkala olejem z rozprašovače a upekla na pečícím papíru...někdy takhle dělám i karbanátky:-)

    Odpovědět

  • jaluma36 jaluma36

    super napad,:-)to bude dobrutka:-p,.vyskousim

    Odpovědět

  • studankaw63 studankaw63

    vypadá to skvěle..ukládám a brzy vyzkouším:yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(autorka receptu)

    Moc všem děkuji:-8:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ty brďo, to nemá chybu!!!:-O:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    To by mi moc chutnalo :yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To je hezký nápad :yes:

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666

    To je pěkné, co kdyby se prsty místo smažení upekly?

    Odpovědět

  • Jackie79 Jackie79

    Skvělé :-)):yes::yes: Co nejdříve vyzkouším, zeleninové prsty se mi moc líbí :-))

    Odpovědět

  • Teri77 Teri77

    Mňáááám :-) Dělávám podobně, jen ještě přidávám petrželku, někdy i bylinky... No, až se mi sbíhají sliny :-))

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: mražení květáku mražení květák smazena korenova zeleni smazene zeleninove prsty