Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové kuličky s rajčatovou omáčkou a špagetami

Špagety s masovými kuličkami patří mezi nejoblíbenější jídla na světě. Vyzkoušejte variantu, kde se masové kuličky zapékají s rajčatovou passatou a cherry rajčaty přímo v troubě. Tymián a bohatá dávka česneku dodají pokrmu ten správný říz a pečená rajčátka se postarají o šťavnatost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

valaea

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Česnek a cibuli oloupeme. Mleté maso smícháme s cibulí nakrájenou nadrobno, 6 prolisovanými stroužky česneku, 3 lžícemi passaty, solí a 2 lžičkami tymiánu. Krok 2: Směs důkladně promícháme a navlhčenýma rukama tvoříme kuličky, které vyskládáme do pekáče vymazaného olivovým olejem. Krok 3: Do pekáče k masovým kuličkám rozprostřeme omytá cherry rajčata překrojená na půl, zakápneme je olejem a posolíme. Krok 4: Dáme zapéct do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 15 minut. Krok 5: Mezitím v osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu špagety. Krok 6: Zbytek passaty smícháme se 2 prolisovanými stroužky česneku, 1 lžičkou tymiánu, solí, pepřem a strouhaným sýrem. Krok 7: Touto omáčkou přelijeme směs v pekáči, můžeme opatrně promíchat a dáme péct na dalších 15 minut. Krok 8: Hotové masové kuličky podáváme se špagetami přelité rajčatovou omáčkou.

TIP: Rajčatová passata není totéž co rajčatový protlak - rady a tipy

Zveřejněno 26. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkKjK

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkKjK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
maso mleté, těstoviny špagety, passata rajčatová, rajče cherry, česnek, cibule, sýr strouhaný, tymián, cukr krystal, olej olivový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]