Kuřecí stehna v medu
Kuřecí stehna na medu nás k zakousnutí lákají již od pohledu na jejich vypečenou zlatohnědou barvu. Pečení je sice zdlouhavé, ale o to více budeme odměněni lahodnou chutí tohoto šťavnatého pokrmu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 707 kJ / 1 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 125,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
černým pepřem. Krok 2: V hrnečku si promícháme med s tukem a citrónovou šťávou a touto směsí potřeme
důkladně kuřecí stehna. Krok 3: Necháme je v chladnu nejméně 4 hodiny odležet. Zbylou směs si uchováme na potírání masa během pečení. Krok 4: Před vlastní tepelnou úpravou rozpálíme troubu na 220 °C a připravíme si pekáč vhodné velikosti (vhodné je použít jenské sklo nebo keramický pekáček). Krok 5: Každé kuřecí stehno znovu potřeme
připravenou medovou směsí a stehna naskládáme do pekáče. Krok 6: Vložíme do trouby a 10 minut prudce zapékáme po jedné straně. Potom stehna otočíme na druhou stranu, opět potřeme medovou směsí a dalších 10 minut prudce zapékáme. Krok 7: Po úvodním prudkém pečení teplotu trouby snížíme na 170 °C a maso pečeme v troubě další hodinu. Krok 8: Zhruba každou čtvrthodinu stehna potíráme medovou směsí. Ke konci pečení mají krásnou hnědočervenou barvu. Krok 9: Jako přílohu můžeme použít rýži a třeba baby karotku, která svou barvou i chutí hezky doplňuje barevnou i chuťovou kompozici tohoto jídla.
Zveřejněno 28. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí stehna v medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gxm9
Moje poznámka
Kuřecí stehna v medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gxm9
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 16 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 16 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 16 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní medová žebra
Alenas23 před 4 hodinami
Bramborová polévka s houbami
martina.mickova88 před 6 hodinami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 7 hodinami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 7 hodinami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 8 hodinami
Boloňské špagety
Toxic runner před 8 hodinami
Chilli hovězí
Antonausprag před 9 hodinami
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 9 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí stehna,
kuřecí stehna recepty,
kuřecí stehna recept,
pečená kuřecí stehna na medu,
kuřecí na medu,
recept na kuřecí stehna,
recepty kureci stehna,
pečené kuřecí stehna na medu,
recepty na kuřecí stehna,
kuřecí stehno,
kureci stehynka na medu,
recept kureci stehna,
kuřecí křidélka na medu,
jak upéct kuřecí stehna,
recepty z kuřecích stehen,
jak dlouho se pečou kuřecí stehna,
kureci stehno recept,
recept z kurecich stehen,
kuřecí paličky na medu,
kuřecí křidélka na medu recept
Suroviny:
stehno kuřecí,
sůl,
pepř mletý,
med tekutý,
olej,
šťáva citronová
Komentáře (29)
Med s olejem jsem dal na půlminutky do mikrovlnky, aby se líp promíchal a přidal jsem ještě skořici.
Kdysi mě jedna taková taky osočila, že jsem opsala recept, ani se neobtěžovala sdělit mi odkud, no nic, já jsem si jistá, že jsem ho neopsala.
Takže co kdybyste šly laskavě ke sporáku a místo tahání špíny raději uvařily pořádné jídlo své rodině?
Terezo je to čistě na tvém svědomí, pokud jsi ten recept nezkopírovala, nech slepice, ať si kdákají, já dneska upeču kuře podle tohoto receptu a je mi úplně fuk, odkud vlastně je.
recept na sýrové koule přidala naše redakce na Toprecepty.cz přesně 16. 02. 2008 v 11:57:40. Alenaaa se na Toprecepty.cz zaregistrovala přesně 10. 6. 2008 v 16:47:33.
Tím pádem logicky nemohla recept přidat, když ještě další 4 měsíce na Topreceptech nebyla zaregistrovaná. Recept jsme přidali my (z blogu o vaření - http://vareni.kvalitne.cz/bezmasa_002.html, ze kterého jsme dostali souhlas od majitelky blogu), Alenaaa přidala pouze fotografii k již uveřejněnému receptu. Je tedy celou dobu uvedená jako autorka fotografie, nikoli receptu.
Alenaaa: Takže buďte tak laskavá a než začnete někoho napadat, zjistěte si fakta!
Např topky mají: "Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno" - dole na konci stránky