Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové lívanečky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 249 kJ /
1 733 kcal
Bílkoviny47,22 g
Tuky88,21 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 303 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy183,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozdrtíme válečkem v mikrotenovém sáčku, v míse promícháme s moukou, kypřicím práškem, solí a nasekanými ořechy. K rozšlehanému vajíčku přilijeme vlažné mléko, přidáme máslo, prošleháme, nalijeme do suché směsi, promícháme a můžeme smažit. Krok 2: Do lívanečníku dáme po půlce vlašského ořechu, kousek přepuštěného másla, zalijeme směsí a z obou stran usmažíme. Hotové servírujeme přelité javorovým sirupem.

Zveřejněno 26. 1. 2012

Poznámka autora Jenda1

Recept mi přišel emailem a natolik mě zaujal, že jsem lívanečky připravil k sobotní večeři a moc jsme si pochutnali.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové lívanečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rMy6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové lívanečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rMy6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Úžasná dobrota:-)):yes:

Děkuji všem za přízeň:-K:-K:-K:-K:-K:-!

Jendo krásné lívanečky:yes::-D jenom mám dotaz, droždí se tam nedává?

;-)krásné lívanečky:-*:yes::yes:+10

Jendo, nemáš ponětí, jak se biju do hlavy, že tady v tuhle dobu lezu:-((:-D:-D:yes:

Moc zajímavý recept, nedivím se, že jsi ho musel vyzkoušet.:-) Lívanečky máš jak malované:yes::-)

To je luxusní profesionální fotka:-O:-O:-OKrása a o chuti ani nemluvím.To musí být dobrůtka. Ořechy mám moc ráda:-p Ukládám a dávám alespoň jeden bodík. Víc nemůžu:-(

dokonalé foto úžasné mlsky:yes::yes: Jendo, smekám:-K:-K;-):-)

Ty musí být ale dobré:yes::yes::yes:

Honzíku, to je krásné, ořechy ještě mám od svátků, tkaže ukládámj tu boží krásu:-K

Lívanečky jsou opravdu luxusní:-K+2:yes::-p:-K

Honzíku copak mi to děláš :-?:-?:-S Takové dobroty vkládat takto navečer ;-)Vypadá to báječně - ukládám do oblíbených :yes::-K

Tématické fráze:
lívanečky, recepty s kokosovou moukou, luxusni jablickove dobroty, livenecky s ořechy

Suroviny:
sušenky, mouka hladká, sůl, kypřící prášek, mléko, vejce, máslo, ořechy vlašské, ořechy vlašské, ghee, sirup javorový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu