

Mražená čokoládová pěna
Suroviny 4 - 6 porcí
- 2 vajíčka
- 3 lžíce cukru moučka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 tabulka kvalitní čokolády (nejlépe hořké, ne na vaření)
- špetka soli
Postup přípravy receptu
Žloutky oddělíme od bílků, z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Stejně tak vytvoříme šlehačku - nemusí být příliš hustá. Žloutky pak šleháme s cukrem do husté světlé pěny.
Čokoládu rozpustíme v misce ve vodní lázni a když trochu vychladne (ale stále musí být tekutá), přilijeme ji k ušlehaným žloutkům a pečlivě promícháme.
Poté opatrně vmícháme sníh a nakonec i šlehačku. Vložíme do vhodných formiček (ideálně s víčkem) a necháme v mrazáku, dokud hmota neztuhne.
Poznámka od kuchařky
Pokud nejste na zmrzlinu, můžete pěnu nechat ztuhnout i v ledničce, pak získáte klasickou čokoládovou pěnu.
Podle chuti můžete před vložením do mrazáku přidat i mátu, nasekané pražené ořechy, višně naložené v alkoholu... fantazii se meze nekladou
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mražená čokoládová pěna
-
Veronika.Hrozna: Ano, jedna stogramová tabulka kvalitní hořké čokolády.
-
danielle72: Kolik té čokolády, 100 g bude stačit na dvě vejce ????
-
Ha ,ha 4-6 porcí ,to by nestačilo ani mně !
4-6 porcí by to bylo pro velmi nevítanou návštévu,aby ihned odešli!
Bodík dávám už je uložena -
Mňam
-
Taky jsem se zarazila, řekla jsem si, že by paštika, ale pak jsem zkoukla receptík, je to moc krásná zmrzka
-
-
zuzun: To přece vůbec nevadí, stane se
-
Danielle72: jojo, Dani, uz jsem si vsimla, ale bylo pozde muj komentar opravit, spise vzdy ocekavam, ze zmrzlinovac se hodne pouziva, sorry, musim lepe cist
-
zuzun: Však já zmrzlinovač taky nemám
Ba ani domácí pekárnu. Jen na pomalý hrnec si už pomalu brousím měchačku
-
Spagi, nemyslim ze to byl Misa, ten ma bily obal, tohle bylo cerveny a ta napln nebyla smichana s tvarohem, byla vevnitr a tvaroh kolem toho. Mozna se jmenuje Jahoda...no, chystam se domu na navstevu a uz tento vikend si takovyho Misu rada dam
-
zuzun: Nejspíš myslíš Míšu - jsou různé chuťové variace - malinový, meruňkový, jahodový.....
-
Bod ode me tez, ta sladka cokolada s tema trpkyma brusinkama musi byt zuzo! Pripomina mi to nanuka kteryho maji v Cechach, nevim jak se jmenuje, ale je tam tvaroh a jahodova napln, polity je to cokoladou. Kdyz se to necha roztat, tak ten jemne kysely tvaroh se smicha s tema jahodama a cokoladou, no uzasny! Visne v rumu by taky byly vyyyyborny!
. U me ale skoda zmrzlinovace, z nejakyho duvodu nevnimam chute prilis studenych veci, a jede mi jen ta roztata brecka se vsim smichana dohromady
.
-
tejaja: Dobrá dobrá, příště udělám ze tří litrů smetany
-
Danielka, Danielka, čo mi to robíš ?
Ja si prosím veeeľkúúúú porciu, najlepšie všetko.
-
zuzi: Není to paštika, Zuzi, a brusinky čokoládu krásně doplní