Hovězí kostky na kari

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

2 porce Hovězí maso 21 názorů

Suroviny

30 dkg hovězího předního masa bez kosti
1 polévková lžíce oleje
1 větší cibule
1 větší mrkev
1 kávová lžička kari koření
5 snítek kari koření (smil italský)
1 kostka zeleninového bujonu
sůl, pepř dle potřeby- já jsem nepoužila
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a nakrájíme na stejně velké kostky.

  2. Cibuli a mrkev nakrájíme na půlměsíčky a v hrnci (použila jsem papiňák) na PL oleje orestujeme 3 minuty cibuli, přidáme mrkev a další 3 minutky restujeme.

  3. Pak přidáme kostky masa a za promíchávání necháme zatáhnout.

  4. Přisypeme KL kari, přidáme snítky čerstvého kari, podlijeme 3 dl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu a vaříme pod tlakem 40 minut. Pokud vaříme v obyčejném hrnci- tak až do změknutí masa za občasného promíchání a doplnění tekutiny(asi 60 minut-záleží na druhu masa).

  5. Až je maso měkké, vybereme ho z hrnce i s trochou zeleniny bokem, zbytek i se šťávou ponorným mixerem rozmixujeme, vložíme nazpět odebranou část, prohřejeme a můžeme podávat.
    Já jsem jako přílohu měla vařené malé nové brambůrky.

Poznámka

Včera jsem od známých dostala z bylinkového záhonu snítky čerstvého kari- krásně vonělo a zlákalo mě to k vyzkoušení. Původně jsem k masu chtěla použít jen cibuli, ale ta mrkev mě pro barevnost hotového pokrmu ukecala:-) Když se část hotové šťávy rozmixuje, už nemusíme zahušťovat a kdo chce, může ještě zjemnit troškou smetany.

Odkaz na bylinku"kari"http://www.zahrada-sazenice.cz/zahrada-sazenice/es...

http://listnate-kere.atlasrostlin.cz/smil-italsky

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí kostky na kari

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Na e-mailu mám zprávu o komentáři k receptu,ale tady nic:-(...no,nic:-*:-8

    Odpovědět

  • Fancha Fancha(neregistrovaná)

    Prosím, popište mi, jak vypadá snítka kari. Podle mých znalostí jde totiž o směs koření...
    :-S

    Odpovědět

  • Lenini Lenini(neregistrovaný)

    Tyhle bylinky jsou dvě...jak už jste řekli - Helichrysum italicum (smil italský), ale potom je podobně vypadající (a s podobnou vůní a využitím) ještě Santolina chamaecyparis (svatolína cypřišovitá). Je fakt, že často se zaměňují. I já jsem si dřív myslela, že je to jedna a ta samá rostlinka...Takže asi tak...jinak zajímavý receptík..:))

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    1974andrea a EviH-děkuji za komentář i hodnocení:-K
    Andrejko-dnes jsem celý trs dosušila a máš pravdu,voní to skoro jako libeček po maggi.Čerstvá bylinka mi tak nepřišla,po usušení je výraznější:-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Hezký recept:-p:yes:+8

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Recept moc vychytaný Aničko.:yes::-p. Já už jsem rostlinku taky viděla a při rozemnutí mi to přišlo vůní spíš jako maggi.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jana Remkova::-DJani já jsem v sobotu taky hleděla jako vyoraná myš,když mi to bylo nabídnuto;-):-))Už jsem též chytřejší:-*
    zizala-Jaruško,nic se neděje,také jsem se s touhle rostlinkou ještě nikdy nesetkala.Ale jste všichni moc hodní,že jste si dali práci a vyhledali,co se dalo:-Kdíky:yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji za komentáře a přidělené body:-K
    Maris ťukla hřebík na hlavičku;-):-))V odkazu "krulichovi zahradnictví"je vidět krásně celá rostlinka smil italský-kari koření.Známí to mají na zahrádce v takových velkých trsech(taky nevěděli celý název)a když se to rozemne v prstech,krásně voní po kari.Ještě jsem přidala fotku k rcp.

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Ajaj, tak to je nádhera, Ani! Taky čučím jak blázen na to čerstvé kari. :-O :yes:+;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ty brďo. Andule, kari má i snítky? Jsem tak zaostalá..naši na mně určitě šetřili:-S

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Simona Kucerova: právě a to je na tom to krásné, že se dozvíme, co ještě nevíme a vovo tttoomm ttoo jjeee nnééé:-D:-D:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    maris::yes::yes:jo co toho člověk ještě neví:-8:yes:díky:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Simona Kucerova: Simonko, když se řekne kari, tak si asi každý, včetně mě, představí směs, ale já jsem právě četla už nějakou diskuzi o tom, proto to vím;-):-)
    Ale i na těch dvou odkazch, co jsem přidala, je taky něco jiného. Anička asi použila smil italský - kari a na odkazu od cuketky je opravdová rostlinka kari, která by asi u nás na záhonku nerostla a jejíž lístky se asi přidávají do indických jídel. Nevím, ale tak to vidím...

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    maris::-O:-Ojá zírám také:-8taky žiju celou dobu,že to je směs koření jako Žížala a najednou je to jinak.:-8Díky moc zase jsem též chytřejší;-):yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    maris: Máš pravdu, to je ono. To jsem nikdy neslyšela o téhle bylince. Aničce se omlouvám, že jsem zpochybnila její ingredienci:-8
    Je toho ještě moc, co nevím:-8:-8

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovězí kostky hovězí na kari hovězí kostky recept hovězí kostky recepty recepty hovězí maso na kari hovězí maso kostky recept recepty hovězí kostky hovězí maso na karí hovězí kari recept na hovezi kostky hovězí maso kostky smil italský recepty recept hovězí kostky hovězí maso na kostky hovězí na kostky bylinka kari čerstvé kari rostlinka kari smil italský recept hovezi kostky na zelenine

Zapomněl/a jsem heslo