

Hovězí kostky na kari
Suroviny 2 porce
- 30 dkg hovězího předního masa bez kosti
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 1 větší mrkev
- 1 kávová lžička kari koření
- 5 snítek kari koření (smil italský)
- 1 kostka zeleninového bujonu
- sůl, pepř dle potřeby- já jsem nepoužila
Postup přípravy receptu
Maso opláchneme a nakrájíme na stejně velké kostky.
Cibuli a mrkev nakrájíme na půlměsíčky a v hrnci (použila jsem papiňák) na PL oleje orestujeme 3 minuty cibuli, přidáme mrkev a další 3 minutky restujeme.
Pak přidáme kostky masa a za promíchávání necháme zatáhnout.
Přisypeme KL kari, přidáme snítky čerstvého kari, podlijeme 3 dl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu a vaříme pod tlakem 40 minut. Pokud vaříme v obyčejném hrnci- tak až do změknutí masa za občasného promíchání a doplnění tekutiny(asi 60 minut-záleží na druhu masa).
Až je maso měkké, vybereme ho z hrnce i s trochou zeleniny bokem, zbytek i se šťávou ponorným mixerem rozmixujeme, vložíme nazpět odebranou část, prohřejeme a můžeme podávat.
Já jsem jako přílohu měla vařené malé nové brambůrky.
Poznámka od kuchařky
Včera jsem od známých dostala z bylinkového záhonu snítky čerstvého kari- krásně vonělo a zlákalo mě to k vyzkoušení. Původně jsem k masu chtěla použít jen cibuli, ale ta mrkev mě pro barevnost hotového pokrmu ukecala:-) Když se část hotové šťávy rozmixuje, už nemusíme zahušťovat a kdo chce, může ještě zjemnit troškou smetany.
Odkaz na bylinku"kari"http://www.zahrada-sazenice.cz/zahrada-sazenice/es...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí kostky na kari
-
Na e-mailu mám zprávu o komentáři k receptu,ale tady nic
...no,nic
-
Prosím, popište mi, jak vypadá snítka kari. Podle mých znalostí jde totiž o směs koření...
-
Tyhle bylinky jsou dvě...jak už jste řekli - Helichrysum italicum (smil italský), ale potom je podobně vypadající (a s podobnou vůní a využitím) ještě Santolina chamaecyparis (svatolína cypřišovitá). Je fakt, že často se zaměňují. I já jsem si dřív myslela, že je to jedna a ta samá rostlinka...Takže asi tak...jinak zajímavý receptík..:))
-
1974andrea a EviH-děkuji za komentář i hodnocení
Andrejko-dnes jsem celý trs dosušila a máš pravdu,voní to skoro jako libeček po maggi.Čerstvá bylinka mi tak nepřišla,po usušení je výraznější -
Hezký recept
+8
-
Recept moc vychytaný Aničko.
. Já už jsem rostlinku taky viděla a při rozemnutí mi to přišlo vůní spíš jako maggi.
-
Jana Remkova:
Jani já jsem v sobotu taky hleděla jako vyoraná myš,když mi to bylo nabídnuto
Už jsem též chytřejší
zizala-Jaruško,nic se neděje,také jsem se s touhle rostlinkou ještě nikdy nesetkala.Ale jste všichni moc hodní,že jste si dali práci a vyhledali,co se dalodíky
-
Děkuji za komentáře a přidělené body
Maris ťukla hřebík na hlavičkuV odkazu "krulichovi zahradnictví"je vidět krásně celá rostlinka smil italský-kari koření.Známí to mají na zahrádce v takových velkých trsech(taky nevěděli celý název)a když se to rozemne v prstech,krásně voní po kari.Ještě jsem přidala fotku k rcp.
-
Ajaj, tak to je nádhera, Ani! Taky čučím jak blázen na to čerstvé kari.
+
-
Ty brďo. Andule, kari má i snítky? Jsem tak zaostalá..naši na mně určitě šetřili
-
Simona Kucerova: právě a to je na tom to krásné, že se dozvíme, co ještě nevíme a vovo tttoomm ttoo jjeee nnééé
-
maris:
jo co toho člověk ještě neví
díky
-
Simona Kucerova: Simonko, když se řekne kari, tak si asi každý, včetně mě, představí směs, ale já jsem právě četla už nějakou diskuzi o tom, proto to vím
Ale i na těch dvou odkazch, co jsem přidala, je taky něco jiného. Anička asi použila smil italský - kari a na odkazu od cuketky je opravdová rostlinka kari, která by asi u nás na záhonku nerostla a jejíž lístky se asi přidávají do indických jídel. Nevím, ale tak to vidím... -
maris:
já zírám také
taky žiju celou dobu,že to je směs koření jako Žížala a najednou je to jinak.
Díky moc zase jsem též chytřejší
-
maris: Máš pravdu, to je ono. To jsem nikdy neslyšela o téhle bylince. Aničce se omlouvám, že jsem zpochybnila její ingredienci
Je toho ještě moc, co nevím