Drožďová pomazánka pro děti
Vůně drožďové pomazánky připomíná dětství. Díky tepelné úpravě droždí ztrácí svoji typickou vůni a chuť a vznikne jemná pomazánka, která zasytí a chutná skvěle teplá i studená. Pomazánku podáváme namazanou na čerstvém chlebu.
Suroviny pro 2 porce
1-2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 004 kJ / 479 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 17,28 g | 
| Tuky | 33,31 g | 
| Vláknina | 6,90 g | 
| Cholesterol | 295 mg | 
| Sodík | 186 mg | 
| Sůl | 0,33 g | 
| Sacharidy | 24,64 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Drožďová pomazánka pro děti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zAQO
Moje poznámka
					
				
Drožďová pomazánka pro děti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zAQO
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 46 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							drožďová pomazánka, 
						
						
							pomazánka z droždí, 
						
						
							pomazánky pro děti, 
						
						
							kostka droždí váha, 
						
						
							kolik váží kostka droždí, 
						
						
							pomazánka pro děti, 
						
						
							pomazánky z droždí, 
						
						
							pomazánky pro děti - recepty, 
						
						
							dětské výborné pomazánky, 
						
						
							vážené droždí, 
						
						
							váha kostky droždí, 
						
						
							detska drozdova pomazanka, 
						
						
							droždí pomazánka, 
						
						
							kolik váží kostka kvasnic, 
						
						
							pomazanka s droždi, 
						
						
							recepty na pomazánky pro děti, 
						
						
							droždí na váhu, 
						
						
							kolik váží kostka droždí?, 
						
						
							zahuštění pomazánky, 
						
						
							droždí a pomazanka
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							cibule, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							mléko, 
						
						
							sůl, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							tuk
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (14)
Vitamíny skupiny B :
Vitamín B2 je rezistentný voči vysokým teplotám. Vitamín B1 stráca úpravou 15-80%, ale zďaleka to nie je len teplom, veľké straty zapríčiňuje rezanie nevhodným nožom. Najvhodnejšia úprava je krátke smaženie, najmenej vhodná varenie.
Vitamín B6 v zelenine je pomerne stabilný, veľmi citlivý je na slnečné svetlo v mlieku, takže mlieko do tmy
Ani B12nie je na tom tak zle ako sa vraví, bežnou kuchynskou prípravou sa z neho stratí cca 12%.
A keďže nielen z droždia sme živí, ale máme sa stravovať všestranne, v žiadnom prípade nehrozí nedostatok viatmínov sk. B.
Mimochodom, keď spomínate Apetito...viete, čo sú a ako sa vyrábajú tavené syry? Tavený syr nie je prírodný výrobok. Má úplne iné zloženie bielkoviny a vápnik je prakticky nedostupný.
A kvôli tomu vlastne ho kupujeme, nie? To by ma mrzelo viac ako strata niekoľkých % viamínov B.
Jinak já drožďové pomazánky moc miluju, asi jsem měla lepší kuchařky
vařila trošku jinak.Mrzí mne, že jsem se vám nestrefila do chutě, ale jsou pomázánky i jiné a pro vás určitě suprovní.