Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Blíží se čas svátků, kdy stoly praskají pod tíhou občerstvení. Při servírování pohoštění nezapomínáme na nejmenší strávníky a na to, že se jí i očima. Poradíme vám, jak nápaditě použít zeleninu, aby pokrmy pro děti vypadaly lákavě a chutně.

Děti tyto ozdobené pokrmy ocení, jsou pro ně zábavným zpestřením všedních jídel. Zdobíme nejen snídaňové kaše ovocem, ale kouzlit se dá i se zeleninou. Zeleninové kreace zkoušíme na chlebíčcích, obložených talířcích nebo přílohách k hlavnímu jídlu.

Čtyři tipy zdobení zeleninou

Nápadů na zdobení jídla je nespočet. Kombinujeme různé druhy zeleniny a využijeme jejich pestrou škálu barev.

  1. Jeden z nejjednodušších způsobů je vykrájet zeleninu do různých tvarů např. hvězdiček nebo kytiček. Dobrými pomocníky jsou vykrajovátka na cukroví.
  2. Dalším způsobem je ozdobné krájení zeleniny. Vytvoříte např. různé smajlíky nebo oči na veselý sendvič.
  3. Kreativnější kuchaři tvoří zvířátka přímo ze zeleniny např. myšky nebo berušky z ředkviček, oliv nebo rajčat.
  4. Můžete dokonce vytvořit autíčko nebo vláček vydlabáním zeleniny, např. papriky, kterou následně ještě naplníte různými druhy pomazánek.

Tip: Tím, že budete zdobit dětská jídla zeleninou, vzniknou vám velké zbytky odkrojků. Ty můžete upotřebit do míchaných zeleninových salátů nebo do zeleninové směsi s masem, nepřijde pak žádný kousek nazmar. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více