 
		
Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 223 kJ / 53 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 1,50 g | 
| Tuky | 0,30 g | 
| Vláknina | 4,35 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 120 mg | 
| Sůl | 0,30 g | 
| Sacharidy | 9,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mrkve oloupene a nastrouháme na jemno.
	Krok 2: Z půlky citronu vymačkáme šťávu, přidáme meduňku dle chuti a zalijeme vodou.
	Krok 3: Necháme 30 minut louhovat a poté vychlazené podáváme.
Zveřejněno 21. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Mrkvové osvěžení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yO5V
Moje poznámka
					 
				
Mrkvové osvěžení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yO5V
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 5 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 5 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 7 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 8 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 8 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 8 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 8 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 8 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 8 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							na osvěžení, 
						
						
							mrkvova stava na rakovinu, 
						
						
							mrkvové nápoje, 
						
						
							nejlepší odstavovač pro mrkev
						
					
						Suroviny:
						
							mrkev, 
						
						
							citron, 
						
						
							meduňka, 
						
						
							voda
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (6)
Majka8: Vmiešať sa to dá, ale nevidím logiku v tom, že najprv vlákninu odstraním a potom ju naspať vmiešam. Čítala som viac odborných článkov ohľadom odšťavovania, a všetky to zamietali. Nie, že by to bolo škodlivé, všetky končili otázkou : skutočne naše telo potrebuje naraz skonzumovať pol kila mrkvy? A samozrejme, vláknina je nezastupiteľná. Z dôvodu jej nedostatku prudko stúpa rakovina hrubého čreva v našich krajoch. Dala by som prednosť mrkvovému šalátu a inej forme, ale to je samozrejme môj prístup, každý ako uzná za vhodné.
...a máme-li odšťavovač, pak se sice ochudíme o vlákninu, ale zase nemusíme 30 minut čekat...