Rösti
Rösti je tradiční švýcarský pokrm. Placičky se smaží nebo zapékají a připravují se hlavně ze syrových, ale i předem vařených brambor. Je to obdoba našich bramboráků, nicméně mají jednodušší přípravu a nejsou tak kořeněné.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rösti je tradiční švýcarský pokrm. Placičky se smaží nebo zapékají a připravují se hlavně ze syrových, ale i předem vařených brambor. Je to obdoba našich bramboráků, nicméně mají jednodušší přípravu a nejsou tak kořeněné.
Biga je hustší italský kvásek s droždím, který zlepšuje chuť pečiva a prodlužuje jeho čerstvost. Po… Číst dál
Bigos je tradiční polský pokrm, vaří se v Bělorusku a Litvě, své příznivce našel i u nás. Bigos má… Číst dál
Blanšírování je ponoření potraviny do horké vody a její následné zchlazení. Díky tomu zůstane… Číst dál
Bobkový list jsou suché listy vavřínu vznešeného. Z vavřínů se vijí nejen věnce, ale používá se i… Číst dál
Boloňská omáčka je oblíbená omáčka, typická pro italské město Bologna. Základem je maso, dříve… Číst dál
Boršč je druh polévky, která pochází z ruské a ukrajinské kuchyně. Později zdomácněla i v mnoha… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků