Rösti

Rösti je tradiční švýcarský pokrm. Placičky se smaží nebo zapékají a připravují se hlavně ze syrových, ale i předem vařených brambor. Je to obdoba našich bramboráků, nicméně mají jednodušší přípravu a nejsou tak kořeněné.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rösti je tradiční švýcarský pokrm. Placičky se smaží nebo zapékají a připravují se hlavně ze syrových, ale i předem vařených brambor. Je to obdoba našich bramboráků, nicméně mají jednodušší přípravu a nejsou tak kořeněné.
Lokše, přesňáky, patenty, to vše jsou názvy pro oblíbené jídlo našich babiček. Dělají se z vařených… Číst dál
Bramborový salát je velmi známé jídlo, které se podává jako příloha, nejčastěji k řízkům,… Číst dál
Lilek brambor je víceletá hlíznatá rostlina z čeledi lilkovitých, Pěstuje se jako jednoletá plodina… Číst dál
Pojem "brazírování" pochází z francouzského braiser. Jde vlastně o celý proces pomalého dušení, kdy… Číst dál
Bridírování v gastronomii znamená, že pomocí nitě pečlivě ovazujeme suroviny, aby při tepelné… Číst dál
Brokolice je zelenina podobná kapustě a květáku. Obsahuje mnoho vitamínů C, B, E, kyselinu listovou… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál