Den buchet
Národní den
Den buchet připadá každoročně na 15. listopadu. Buchty s mákem i povidly jsou českou klasikou, po které se mohou mnozí utlouct. Zvláště když je po upečení pocukrujete! Upéct nadýchané buchty patřívalo k základním dovednostem každé dobré hospodyňky. V dnešní době už není pečení buchet tak obtížné, tak proč to nezkusit?
Kynuté, na plechu pečené a povidly, mákem či tvarohem plněné buchty se nazývají také „Honzovky“. Tento neformální název vznikl díky pohádkám, ve kterých hloupý Honza bere toto jídlo v ranci s sebou, když vyráží do světa na zkušenou. Na kynuté klasice české sladké kuchyně si rád smlsne téměř každý.
Koláče a buchty
Co je dobré, věděli už naši předkové a my v téhle lahodné tradici s radostí pokračujeme. Kynuté buchty alias Honzovky jsou bochánky kynutého těsta, plněné nejčastěji tvarohem, mákem, ořechy, povidly… Podívejte se na všechny koláče a buchty.
Jak na kynuté těsto?
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den buchet?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 6 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 21 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Jak oslavit Den otců? Máme pro vás tipy na dobroty, které zaručeně potěší tatínky i dědečky