Den makronek
Den makronek slavíme každoročně 31. května. Jste připraveni se s námi ponořit do světa těchto barevných a lahodných sladkostí? Pojďme se společně podívat na historii makronek, naučit se základní recept a získat nějaké užitečné tipy pro dokonalé pečení.
Makronky jsou oblíbeným pečivem s kořeny v Itálii, odkud se rozšířily do Francie. Název "makronka" je odvozen z italského slova "maccarone", což znamená jemné těsto. První záznamy o makronkách pocházejí z 16. století a jejich popularita vzrostla díky francouzské královně Kateřině Medicejsé, která je přivezla do Francie, když se provdala za Jindřicha II. Od té doby se makronky staly neodmyslitelnou součástí francouzské kultury a kulinářského dědictví.
Recept na nejlepší makronky
Na těsto na makronky je potřeba připravit mandlovou mouku, moučkový cukr, cukr krystal a vaječné bílky. Chcete mít je mít křehké, lehké a krásně barevné? Pak si přečtěte návod na pravé makronky podle profi cukrářky. Plnit makronky můžete například čokoládovou ganache nebo i bílkovo-máslovým krémem. Naplněné makronky dejte do lednice do dobře uzavíratelné krabičky a konzumujte druhý den.
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den makronek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami