Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

květen
31

Den makronek


Den makronek
Zdroj: Pixabay

Národní den

Den makronek slavíme každoročně 31. května. Jste připraveni se s námi ponořit do světa těchto barevných a lahodných sladkostí? Pojďme se společně podívat na historii makronek, naučit se základní recept a získat nějaké užitečné tipy pro dokonalé pečení.

Makronky jsou oblíbeným pečivem s kořeny v Itálii, odkud se rozšířily do Francie. Název "makronka" je odvozen z italského slova "maccarone", což znamená jemné těsto. První záznamy o makronkách pocházejí z 16. století a jejich popularita vzrostla díky francouzské královně Kateřině Medicejsé, která je přivezla do Francie, když se provdala za Jindřicha II. Od té doby se makronky staly neodmyslitelnou součástí francouzské kultury a kulinářského dědictví.

Recept na nejlepší makronky

Na těsto na makronky je potřeba připravit mandlovou mouku, moučkový cukr, cukr krystal a vaječné bílky. Chcete mít je mít křehké, lehké a krásně barevné? Pak si přečtěte návod na pravé makronky podle profi cukrářky. Plnit makronky můžete například čokoládovou ganache nebo i bílkovo-máslovým krémem. Naplněné makronky dejte do lednice do dobře uzavíratelné krabičky a konzumujte druhý den. 

Kdo by neměl promeškat Den makronek?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie