Den makronek
Národní den
Den makronek slavíme každoročně 31. května. Jste připraveni se s námi ponořit do světa těchto barevných a lahodných sladkostí? Pojďme se společně podívat na historii makronek, naučit se základní recept a získat nějaké užitečné tipy pro dokonalé pečení.
Makronky jsou oblíbeným pečivem s kořeny v Itálii, odkud se rozšířily do Francie. Název "makronka" je odvozen z italského slova "maccarone", což znamená jemné těsto. První záznamy o makronkách pocházejí z 16. století a jejich popularita vzrostla díky francouzské královně Kateřině Medicejsé, která je přivezla do Francie, když se provdala za Jindřicha II. Od té doby se makronky staly neodmyslitelnou součástí francouzské kultury a kulinářského dědictví.
Recept na nejlepší makronky
Na těsto na makronky je potřeba připravit mandlovou mouku, moučkový cukr, cukr krystal a vaječné bílky. Chcete mít je mít křehké, lehké a krásně barevné? Pak si přečtěte návod na pravé makronky podle profi cukrářky. Plnit makronky můžete například čokoládovou ganache nebo i bílkovo-máslovým krémem. Naplněné makronky dejte do lednice do dobře uzavíratelné krabičky a konzumujte druhý den.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den makronek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 9 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Klobásy
Přidáno před 20 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 21 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Sváteční den začíná dobrou snídaní. Na Den matek mohou snídani pro maminku připravit i děti
Kde si můžeme nakoupit na květnové svátky? Otevírací doba obchodů se v oba dva dny liší, přinášíme rychlý přehled