Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šalotka

yanull yanull
Šalotka

Cibule šalotka pochází z orientálních zemí. Někdy se jí říká množilka nebo česnek askalonský. Roste v trsech, je jemnější než klasická cibule, nevyvolává plynatost, je nasládlá a mírně chutná po česneku. Konzumuje se nejen cibulka, ale i nať. Na šalotku nedají dopustit kuchaři pro její všestranné použití. Dává se do polévek, salátů, výborné je šalotkové máslo, přidává se do pomazánek a vynikající je i naložená.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Větrník

Náš český větrník je obdobou francouzského profiterole, česky profiterolky. Jedná se o francouzský… Číst dál

Větrník

Vídeňská káva

Vídeňskou kávu si s žádnou jinou nespletete, je to prodloužené espresso s kopcem šlehačky, podává… Číst dál

Vídeňská káva

Vídeňský řízek

Wienerschnitzel je tence rozklepaný plátek z telecího masa, kterému se říká ořech. Měl by být velký… Číst dál

Vídeňský řízek

Viněgret

V ruské kuchyni se připravuje salát z vařené, kvašené a syrové zeleniny, a brambor, s názvem … Číst dál

Vinná klobása

Vinná klobása je tradiční český masný výrobek, podobný bavorské klobáse. Receptur na vinnou klobásu… Číst dál

Vinná klobása

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli