

Pangasius pod peřinkou
Suroviny
- 1/2 kg Pangase
- libovolné koření na ryby (já jsem použila od Vitany)
- 100 g česnekového boku
- 6 větších žampionů
- 1 střední pórek
- 2 kelímky zakysané smetany
- 150 g uzeného sýra
- olej
Postup přípravy receptu
Rybu rozmrazíme a posypeme ji kořením na ryby.
Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno poklademe plátky česnekového boku a na něj nakořeněné rybí filety.
Zasypeme půlkolečky pórku a plátky žampionů.
Potřeme zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným uzeným sýrem.
Zapékáme v troubě cca 40 minut na 200 stupňů. Prostě do krásné zlatavé barvy.
Poznámka od kuchařky
Není třeba solit, koření na ryby je slané dost.
Příloha - vařené brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pangasius pod peřinkou
-
Dnes som objavila tento krásny recept...
-
Lucie, díky za pochvalu.
Taky dělám často!
-
Zdravím, moc doporučuji recept.Sama jsem ho vyzkoušela a moc mi chutnal, protože nejsem nejlepší kuchařka doporučuji díky své jednoduchosti a dobré chutí samozřejmě.
-
Tak to vidíš Eli, my se taky sebeovládáme a právě ve 22 hod. jsme si dali rozmačkaný jahody s cukrem, zalitý a rozmíchaný se šlehačkou
-
Jasan a ani k tomu nepotřebujeme doktorku Kateřinu, co?
-
Taky si to už chci udržet, opravdu jsem to přeháněla s množstvím jídla - a zcela zbytečně. Takhle si pochutnám a ještě dobře vypadám. A to za trochu sebeovládání rozhodně stojí!!
-
No tak to je paráda!
To budou chlapi u vody slintat, až tě uvidí v plavkách, co?
To aby si tě manža pořádně hlídal!
Taky takhle jím asi dva roky a fakt to funguje. -
Děkuji Andrejko, mám ze sebe radost, shodila jsem 7-8 kilo a všechno jde tak nějak líp...
Ještě pár špíčků a budu zase čupr
Už jsem si na ty malé porce navykla a naprosto mi stačí... Ale radost z vaření mi to nevzalo!!!
-
Elizo, tak já držím všechny palce co mám, aby to fungovalo i dál a aby tě rodinka svýma chutěma moc nesváděla ke žravým neřestem...!
-
Já to řeším tak, že uvařím pro rodinku a sama si dám tu dietní část. Jen ochutnám...
, dnes jsem také jedla maso se sýrem, ale dala jsem si jen salát. Malou porci - a funguje to (zatím).
-
Elizo, je to fakt dobrota, ale na tu dietku nevím nevím...
Jedině místo boku šunku a navrch nízkotučný sýr a bez smetany. Se zakysanou light by to asi bylo řídké. -
Andrejko, to bylo určitě vynikající, hned bych si dala...
Rybu mám mít až v pátek (hubnu, hubnu
), tak možná dojde na Tvůj recept. Ď
-
Opravdu to vypadá úžasně
Brzy vyzkoušim ,ale bodík letí už ted
-
Jendo, přesně z těchto důvodů tyhle recepty dělám i já.
Tvůj recept na pangase mám uložený a až vyzkouším, vyjádřím se taky. Věřím, že pošlu taky bodíka, protože vypadá moooc lákavě! -
Andrejko, za recept posílám bodíka.
Eintopf recepty mám rád, napráskáš to do jednoho pekáče nebo kastrólu, zapečeš, chutě se spojí, nezašpiníš hodně nádobí a většinou to bývá i časově nenáročné.
Podobný recept jsem vkládal nedávno. http://www.toprecepty.cz/recept/4308-zapeceny-pang...