

Bábovka s mandlemi
Suroviny 1 ks
- kostka droždí
- 200 ml vlažného mléka
- 1 kostička cukru
- 80 g medu
- 2 vejce
- sůl
- 500 g polohrubé mouky
- 125 g másla
- 50 g rozinek
- 2 lžíce rumu
- 150 g loupaných mandlí
- moučkový cukr na pocukrování
Postup přípravy receptu
Z droždí, vlažného mléka, kostky cukru, medu a trošky soli necháme vzejít kvásek.
Na směs prosejeme mouku a promícháme.
Přidáme vločky másla a hněteme, až budeme mít vláčné těsto (bude dělat bubliny, nelepí se na stěny ani na vařečku). Těsto poprášíme moukou a necháme v teple, přikryté, kynout půl hodiny.
Rozinky pokapeme rumem, nebo je do něj přes noc namočíme.
Vymažeme formu na bábovku a na dno poklademe mandličky do každé prohlubně jednu.
Do vykynutého těsta vmícháme rozinky a dáme do formy, kde ještě necháme půl hodiny kynout.
Troubu necháme předehřát na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Bábovku pečeme pomalu cca 50-60 minut.
Po dopečení necháme ještě 5 minut dojít v troubě, následně vyklopíme a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bábovka s mandlemi
-
Ta vypadá nádherně, Maruško
+
-
Pajasko, je opravdu vysoká a hlavně chutná, určitě jsem ji nedělala naposledy
Jinak pro ty, co by bábovku dělali a těsto se jim zdálo řidší, tak mouku nepřidávejte, není třeba. -
překrásná!
-
Ta je krásně vysoká,jak má bábovka správně být.
-
Dominiko, dnes jsem pekla bábovku podle Tvého receptu a musím ji opravdu pochválit
Kvásek jsem dělala jen z trochy mléka, cukru a droždí, špetku soli jsem zamíchala do mouky. Cukru jsem dala lžíci a kdo má rád sladší bábovky, tak může ještě trošku přidat. Místo másla jsem měla Heru a tu jsem použila rozpuštěnou - vlahou. Mandlí jsem měla celkem jen 100 g, pár celých jsem dala do formy a zbytek jsem nahrubo nasekala a přidala do těsta. Formu jsem měla mírně vymazanou 100% tukem Omegou. Tvou bábovku můžu opravdu doporučit, zaslouží si první + a aby nebyl recept tak sám bez fotky, tak přidávám