Vláčný velikonoční mazanec
Recept ještě nebyl hodnocenVelikonoce se blíží, a tak je na čase oprášit recept na mazanec. Vláčný bochánek se peče jednou za rok, tak ať stojí za to. Těsto musí vonět máslem, přidat můžete i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 466 kJ / 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 47,50 g |
– nasycené | 4,50 g |
– nenasycené | 42,50 g |
–– mononenasycené | 22,50 g |
–– polynenasycené | 20,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Velikonoce se blíží, a tak je na čase oprášit recept na mazanec. Vláčný bochánek se peče jednou za rok, tak ať stojí za to. Těsto musí vonět máslem, přidat můžete i…
Bez vláčného mazance, plného mandlí a rozinek, by to nebyly ty pravé Velikonoce. Mazanec se dle tradice obvykle peče na Bílou sobotu, aby byl hotový na Velikonoční…
Český showbyznys se každý rok těší na vánočku od Moniky Absolonové, nad kterou všichni mlaskají. Zpěvačka si na ni bere dva dny volna, aby vše zvládla do Štědrého dne.…
Univerzální těsto, které se hodí na mazance, vánočky, bochánky, případně i buchty. Kynuté těsto je základem české sladké kuchyně. Různými náplněmi a příchutěmi vám má…
Jidáše ze sladkého kynutého těsta se připravují tradičně na Zelený čtvrtek. Těsto ochutíme medem, muškátovým oříškem a rozinkami. Drobné pečivo před pečením ozdobíme…
Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších, nejvariabilnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální, když vám po pečení cukroví zbyde…
Malakoff je francouzský nepečený dezert pocházející z 19. století. Jedná se o velice jemný dort skládající se ze šlehačkového krému, cukrářských piškotů a čerstvých…
Připravte si pesto provoněné jarní bylinkou, medvědím česnekem. Získáte tak skvělého univerzálního pomocníka, který dodá zajímavou chuť a aroma například těstovinám,…
Tradiční jeden bochánek mazance můžete s tímto receptem nahradit dokonalým věncem z malinkých bochánků. Je jen na vás, zda je i naplníte třeba tvarohovou náplní. Určitě…
Klasický kynutý sladký bochník, který voní po másle a citronu, posypeme mandlovými plátky a dozlatova upečeme. Péct ho můžeme nejen tradičně o Bílou sobotu, ale i mimo…
Do mísy prosijeme mouku, moučkový cukr, přidáme na menší kousky nakrájené máslo, vejce, smetanu a vypracujeme těsto. Zabalíme do mikroténu a zhruba na 1 hodinu uložíme…
Dokonale vychytaný recept se všemi záludnostmi, to je vizitka zkušeného kuchařského mistra Romana Vaňka. Vánočka neodmyslitelně patří k Vánocům, ale byla by škoda si jí…
Placičky plné sušeného ovoce, kandované citrusové kůry a ořechů, to jsou marokánky. Podle našeho receptu si toto exotické cukroví připravíte snadno i doma. Náš recept…
Rukolu opláchneme a osušíme, sýr nastrouháme.Všechny suroviny vložíme do nádoby a krátce rozmixujeme do jemna. Olej přidáváme podle potřeby.Pesto uložíme do lednice, ve…
Pokud milujete kokos, jste tu správně. Kuličky chutnají jako známé Rafaelo. Je to jednoduché nepečené a výborné cukroví. Uvnitř je schovaná mandle, která jim dodá…
Všechny sypké suroviny (vyjma soli) smícháme dohromady a zalijeme vlažným mlékem. Necháme 10 minut odležet. Poté přidáme rozehřáté máslo, žloutky, kůru z citronu,…
Vyzkoušejte náš recept na nepečené kuličky, které chutnají jako tolik známé Raffaelo. Připravíme je velmi snadno z másla, bílé čokolády a kokosu. Dovnitř ukryjeme mandli…
Do mísy jsem dala polohrubou mouku, špetku soli, prášek do pečiva a směs promíchala. Dále jsem přisypala moučkový cukr, mleté loupané mandle a opět směs promíchala.…
Figy a datle nakrájame na malé kúsky a s hrozienkami namočíme do rumu aspoň na 12 hodín. Potom ich premiešame s nakrájanými hruškami (na malé kúsky) a cukrom. Cesto…
Brokolici rozebereme na růžičky, propláchneme a dáme 4 minuty vařit v páře naskus. Ihned zchladíme ve studené vodě, tím zastavíme var a růžičky zůstanou zelené. …
Tyto domácí rafaelo kuličky chutnají téměř jako originál kupované. Jsou velmi jednoduché na přípravu, jen ze 2 ingrediencí a bez pečení. Dovnitř schováme mandli, která…
Piškot: Máslo rozehřejeme a necháme zchladnout. Mandle a moučkový cukr smícháme s 2 vejci. Z bílků a krystalového cukru ušleháme sníh. Do směsi mandlí přidáme…
Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji orestujeme do zesklovatění. Poté přidáme římský kmín, hřebíček, zázvor a kardamom a za občasného zamíchání restujeme…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Pečení na víkend: Frgálová buchta na plech chutná jako pravý valašský koláč, ale je přitom mnohem jednodušší na přípravu
Zmrzlinovač – pomocník do kuchyně nejen pro horké letní dny
Nejlepší dietní přílohy pro rok 2022: Dejte si k masu květákovou rýži nebo tyhle zeleninové knedlíky a kila poletí dolů