Rýžovo-jablečná kaše

Tenebres Kuchařka: Tenebres

asi 2 porce Sladká jídla 4 názory

Suroviny

hrnek rýže
2 hrnky mléka (+ rezerva)
1 jablko (nějaké kyselejší)
1/2 vanilkového cukru
skořice mletá
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablko oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a zalijeme trochou vody (přibližně po úroveň jablek). Nesladíme. Dáme na sporák a pod pokličkou pomalu vaříme, až jablka změknou a voda se vyvaří (alespoň z většiny).

  2. Mezitím mléko smícháme s vanilkovým cukrem a přivedeme jej k varu. Vsypeme do něj rýži a vaříme do změknutí (cca půl hodiny), podle potřeby doléváme mléko. Je třeba to míchat.

  3. Až je obojí hotovo, dáme kaši na talíř, na to jablka (já je před tím ještě trochu rozmačkám vidličkou) a bohatě posypeme skořicí. Ale než se do toho pustíte raději to všechno pořádně promíchejte, aby se vše smísilo.

Poznámka

Fotku doufám dodám později. Zrovna mi stávkoval foťák.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rýžovo-jablečná kaše

Tématické fráze: lablečná jídla rýžový kaše rýžový kaše recepty rýžová kaše s jablky recept na ryzovo kasi rýžový kaše recept rýžovo-banánového pudinku. jablečná jídla rýžovvá kaše s jablky rýžová kaše s jablky a skořicí recept na rýžovou kaši s jablky ryzove kaše ryzovo jahelne plcicky rýžovojáhlová kaše kase z ryze jak udělat jablecnou kasi rýžovo pudinková kaše jablecna kase se skorici jak udělat rýžovovu kaší rýžovo kokosový pudink