Čokoláda domácí
Domácí čokoláda potěší malé i velké. Připravujeme ji hlavně na Vánoce, ale i v průběhu celého roku, když na ni dostaneme chuť. Pokaždé si ji můžete připravit jinak, pro nespočet chuťových variant použijte to, co máte rádi.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 141 kJ / 5 531 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,00 g |
Tuky | 331,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 960 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 579,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoláda domácí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nz7p
Moje poznámka
Čokoláda domácí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nz7p
Nejnovější recepty
Špízy se sýrem a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Cuketová pomazánka s česnekem a sýrem, vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Salát z pečených paprik
Přidáno před 9 hodinami
Masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci
Přidáno před 11 hodinami
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno 21. 7. 2025 16:05:39
Ajvar z paprik
Přidáno 21. 7. 2025 16:01:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny blbouny
Freziee před 2 minutami
Hermelínová pomazánka
ilonkakulisek před 46 minutami
Cuketové lívance na slano
Davis před 54 minutami
Frankfurtská jemná polévka
pohlodek před 1 hodinou
Oříšková bábovka
Kattyy před 1 hodinou
Rohlíky jak kupované
gasparicsova před 1 hodinou
Ovocné řezy s pudinkem
bibinv před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
Mlsounm před 2 hodinami
Výborné lasagne
el1sk4x před 2 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
01Vlasta před 3 hodinami
Tématické fráze:
čokoláda recept,
čokoláda do formiček,
recept na čokoládu,
čokoláda do formiček recept,
jak udělat čokoládu,
domácí bílá čokoláda,
recept na čokoládu do formiček,
recept čokoláda,
jak uvařit čokoládu,
domácí bílá čokoláda recept,
recepty čokolada,
jak se děla čokolada,
domácí bila čokoláda recepty,
recept čokoláda do formiček,
výborná domácí čokoláda recept,
domacicokolada,
výborná domácí čokoláda,
cokolada recepty,
jak se vaří čokoláda,
domácí čokoláda bílá
Suroviny:
cukr moučkový,
tuk ztužený,
kakao,
moučka bramborová,
cukr moučkový,
tuk ztužený,
mléko sušené
Komentáře (26)
Já se vám tedy rozhodně smát nebudu
To, čemu vy říkáte křupání, mně přijde jako "písek" v čokoládě a z tohoto důvodu se domácí čokoládě, i v čase vánočním, vyhýbám jako čert krucifixu
Cukru je tam totiž tak velký podíl, že i kdyby byl použit jiný než 100%ní ztužený tuk, tak se cukr v malém procentu vody v tuku obsažené nerozpustí a nerozpustí i kdyby sám chtěl...; ...ale to patří k takto dělané čokoládě
Všichni říkáte, jak máte domácí čokoládu výbornou. Budete se mi smát, ale dělala jsem ji několikrát a měla jednu velikou chybu: křupala. Asi se nerozpustil dobře cukr nebo co. Chtěla bych se zeptat, co jsem udělala špatně. Jakou dělám chybu? Zkoušela jsem i jiný recept a stejně, čokoláda mi prostě křupe.
Taky hrudky....Nebyla chyba,že jsem použil máslo?