

Tvarohový koláč s malinami, čokoládou, vanilkou...
Suroviny
- Na korpus:
- 150 g dietních sucharů
- 100 g rozpuštěného másla
- 2 vejce
- Na krém
- 500 g plnotučného tvarohu
- 150 g husté zakysané smetany
- 1 lžička vanilkové esence
- cukr dle chuti
- 1 vanilkový puding rozmíchaný v
- 1 dcl mléka
- citronová kůra (z půlky citronu)
- 100 g čokolády 80% (minimálne)
- 1 vejce
- čerstvé maliny dle chuti
Postup přípravy receptu
Suchary rozdrtíme, přidáme máslo a vejce a vypracujeme v těsto. Možná nepůjde uplně spojit (trvá to, než se suchary rozmočí), ale to ničemu nevadí-rovnou ho namačkejte do vymazané dortové formy o průměru 26-28cm.
Takto připravené vložte do lednice asi na hodinu.
Na krém ušlehejte tvarohy, zakysanku, přidejte vejce, puding, cukr, vanilkovou esenci a citronovou kůru a vymíchejte do hladka.
Na těsto ve formě nalijte polovinu tvarohové směsi, poklaďte malinami a do zbývající půlky tvarohové hmoty vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
Poté směs nalijte na předchozí světlou vrstvu, povrch uhlaďte a dejte péct do předehřáté trouby asi na hodinu.
Po vypnutí nechejte v troubě chladnout, následně ještě v chladnu (ale ledničku v této fázi nedoporučuji) a můžete servírovat.
Poznámka od kuchařky
Skvěle chutná s mléčnou pěnou a ozdobený brusinkami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tvarohový koláč s malinami, čokoládou, vanilkou...
-
Kateřina: lze použít prakticky jakékoli, připadně i celozrnné sušenky. Já připravuji z Racio toastů. Moučník je moc dobrý a osvěžující. Vyzkoušejte a podřiďte ho vlastní chuti
-
Dietními suchary je myšleno co? Je jich mnoho druhů. Děkuji za odpověď.
-
domci: puding prášek - nejprve rozkvedlat v mléce, pak vlít k ostatním ingrediencím na krém a ušlehat :)
-
Chcem sa spytat, ten puding tam mam nasypať prášok alebo uvarený?
-
Věruš, děkuji za info
, věřím, že se k receptu brzy dostanu a dám zpětnou vazbu
.
-
Jendo, ty NEMÁŠ rád čokoládu? Je to vůbec normální?
Samořejmě ji vynechat můžeš, ovšem bylo by dobré pak přidat do náplně něcom jiného šmakovního, co ti chutná
, je třeba ňamkový přimíchat vaječný koňak, nebo mandlový, ořechový, čokoládový
a tak podobně nebo nic, v tom případě ale přidat jinčí aromatickou látku, kterou tady zastupuje obyč citronová kůra. Mno, z mojí strany vyčerpávající, ale kulinář jako ty si beztak vystačí se svou fantazií
-
Já se sice sladkému snažím vyhýbat, ikdyž ho mám ráda, ale tento moučník nemusí být moc sladký, pokud nechci a kombinace krému a sucharového korpusu může být zajímavá i chuťově. Ukládám a dávám bod
(vlastně jsem dala bod už včera)
-
Věruš, to já na sladké jsem, recept se mi líbí
a koláč bude určitě dobrý
. Mám dotaz, já na čokoládu moc nejsem, mohl bych ji vynechat aniž by došlo k základnímu chuťovému narušení receptu?
K barevnému určitě dojde.
Mám v oblíbených a posílám bodíka. -
Lovie, já sladké nerada, ale i přes to se mi tvůj koláč dost líbí a mám za to, že těm okolo mě by velmi chutnal, tak zřejmě brzy udělám radost
Dávám ti bodíka
-
krása
-
Věrko, jak na sladké nejsem, tak tady jsem i polkla...
Ukládám a až pomine dietní šílenství, kterým je zasažena celá rodina (nejsem iniciátorem ani katalyzátorem
), přijde čas tohoto moučníku
Díky.