Cukroví ze žloutků
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 694 kJ / 1 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,79 g |
Tuky | 19,98 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 337,54 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 12. 2012 18:20
NO TAK, PIŠTE TROCHU NORMÁLNĚ!!!! VŽDYŤ TO NEDÁVÁ SMYSL!!
18. 4. 2012 13:21
Žloutkové cukroví znám, ale rozhodně se nepeče jako linecké Žloutkové cukroví se peče ve velmi mírné troubě, spíš suší, aby nezměnilo barvu, musí zůstat krásně žluťoučké.
11. 4. 2012 12:23
opraveno opisovala jsem to z receptu po babičce
29. 2. 2012 12:42
issa88: Oprav, prosím, v receptu výraz amoniak na amonium.
Amoniak je čpavek, a ten snad do cukroví nepřidáváš !!!
http://cs.wikipedia.org/wiki/Amoniak
Amoniak neboli azan (triviální název čpavek) je bezbarvý velmi štiplavý plyn. Amoniak je toxická, nebezpečná látka zásadité povahy. Při vdechování poškozuje sliznici. Je lehčí než vzduch.
------------------------
Amonium, správně "Cukrářské droždí amonium"
má kypřící účinky a používá se v pekařství a k výrobě trvanlivého pečiva.
http://www.chemievjidle.cz/drozdi/proxim-cukrarske...
http://drogeriemarket.cz/produkt/3582/cukrarske-dr...
Amoniak je čpavek, a ten snad do cukroví nepřidáváš !!!
http://cs.wikipedia.org/wiki/Amoniak
Amoniak neboli azan (triviální název čpavek) je bezbarvý velmi štiplavý plyn. Amoniak je toxická, nebezpečná látka zásadité povahy. Při vdechování poškozuje sliznici. Je lehčí než vzduch.
------------------------
Amonium, správně "Cukrářské droždí amonium"
má kypřící účinky a používá se v pekařství a k výrobě trvanlivého pečiva.
http://www.chemievjidle.cz/drozdi/proxim-cukrarske...
http://drogeriemarket.cz/produkt/3582/cukrarske-dr...
11. 2. 2012 18:20
ve výsledku je to 300g
11. 2. 2012 10:12
Prosím, kolik se tam má dát cukru. V postupu hned na začátku je uvedeno smíchat 150g cukru atd. - nechat 3h. odpočinout a potom přidat 150 g cukru a mouku - zpracovat těsto. V surovinách je pouze 15O g.
11. 2. 2012 07:51
Žloutky určitě syrové, vždyť je to recept na rakvičky bez formiček.
11. 2. 2012 07:25
Jenny: To je nesmysl. Spěšná sůl neboli cukrářské droždí je uhličitan amonný, při pečení uniká čpavek a zdvihá těsto.
11. 2. 2012 01:24
Jana Remkova:rychlosůl-dáváme ji do klobásů,ale že by se dávala do cukroví,bylo by to asi moc těžké ...
10. 2. 2012 23:03
Verčo, příště piš prosím množství ingrediencí do surovin. Co je to "spěšná sůl"?
10. 2. 2012 20:08
předpokládám,že žloutky vařené,nebo já taky dělám ze žloutků vařených...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 6 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 18 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 1 hodinou
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 2 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 2 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 3 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 3 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 3 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recepty ze žloutků žloutkové cukroví co ze žloutků recept ze žloutků žloutky peceni ze zloutku jak zpracovat žloutky pečeme ze žloutku co se žloutky zpracování žloutků žloutky recept recepty se žloutky recept žloutky recepty zloutky žloutky recepty recept se žloutky amoniak do cukrovi žloutek co ze žloutky ze žloutků
Suroviny: žloutek, mouka hladká, droždí cukrářské, cukr moučkový
Cukroví ze žloutků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NpYm
11 názorů