Rychlá omáčka z mletého masa na špagety
Špagety jsou oblíbené po celém světě. Připravit k nim poctivou boloňskou omáčku zabere hodně času, proto šikovné hospodyňky vytvořily tuto rychlejší alternativu. Výbornou rajčatovou omáčku s mletým masem uvítají všichni u stolu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 516 kJ / 1 079 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,61 g |
Tuky | 75,41 g |
Vláknina | 6,75 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 262 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 15,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji smažíme až zesklovatí.
Krok 2: Přidáme mleté maso, sůl, pepř a kmín. Za stálého míchání restujeme a oddělujeme od sebe kousky masa. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a zalijeme vývarem.
Krok 3: Přidáme rajčatový protlak a kečup. Můžeme přidat utřený česnek, nakrájené rajče a zelenou papriku, pak provaříme.
Krok 4: Na talíř dáme špagety uvařené dle návodu, přelijeme je omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
Zveřejněno 25. 2. 2010 22:02
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá omáčka z mletého masa na špagety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQLA
Nejnovější recepty
Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Přidáno před 12 hodinami
Ořechový dort
Přidáno před 16 hodinami
Nenanuky (dortík na klacku)
Přidáno před 20 hodinami
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Přidáno před 20 hodinami
Omáčka s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí žaludky na zelenině
Přidáno 9. 10. 2024 08:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Náš život s celiakií: Sladký dýňový chlebíček chutná u nás doma všem. Ani nepoznáte, že je bezlepkový
Jak správně sušit houby? Důležitá je velikost plátků i teplota při sušení v troubě, babky a některé další druhy se ale k sušení nehodí
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země
Holka u plotny: Hermelín zapečený v listovém těstě jako dýně vtipně vypadá a skvěle chutná, příprava je snadná
Vyzkoušeli jsme, jak vaří kuchař národního týmu: Martin Svatek v Táboře nabízí gastronomický zážitek za přijatelnou cenu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová tyrolská játra
pinonek před 29 minutami
Banánové brownies
MichaelaSr před 50 minutami
Bramborové šišky
Lennulinka před 1 hodinou
Krůtí prsa s ananasem a paprikami
vojfrancezska před 9 hodinami
Kefírová bábovka
PetraPerg před 11 hodinami
Tarhoňa s uzeným masem a sušenými houbami
renatakosova@atlas.cz před 12 hodinami
Vepřový guláš s bramboráčky
kremik před 13 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Alena Simbova před 14 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
zdenka.s před 14 hodinami
Pórková polévka
Blazenka před 15 hodinami
Komentáře (31)