Suroviny
Porce: asi 16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 846 kJ / 919 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 100,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 4,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka - oddělíme bílek, ten vyšleháme, žloutky vyšleháme s cukrem, můžeme přidat trochu vlažné vody, postupně přidáváme mouku s práškem a sníh až je těsto hotové. Dáme upéci do formy.
Krok 2: Upečené necháme vychladit, je to důležité!
Krok 3: Krém si připravíme tak, že ušleháme šlehačky a přidáme másla a cukr dle chuti.
Krok 4: Korpus promažeme a zdobíme marcipánem, ten tedy kupuji a podle potřeby dobarvuji.
Zveřejněno 22. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dorty - vodní svět, šperkovnice a strašidelný hrad
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0OON
Moje poznámka
Dorty - vodní svět, šperkovnice a strašidelný hrad
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0OON
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 12 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 14 hodinami
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
LucieKrou před 3 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 4 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 4 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 6 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 6 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 7 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 7 hodinami
Olejová bublanina
jiri petrasek před 8 hodinami
Hrstková polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Palačinky s jahodovým dipem
KrisZaezemi před 9 hodinami
Tématické fráze:
dort mořský svět,
dort sova,
dorty sperkovnïce,
dort sova postup,
světove dorty,
dorty mořský svět,
svět dortů,
dort hrad postup,
nejlepší dorty světa,
nejlepší dorty na světě,
dorty,
nejlepší dort na světě,
dort hrad se strašidly,
marcipanovy dort sova,
dorty hrad,
mořský svět dort,
dort hrad,
dort s mořský svět,
postup na dort hrad,
dort se strašidly
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
prášek do pečiva,
olej,
kakao,
krém,
pomazánkové máslo,
cukr moučkový,
šlehačka,
marcipán
Komentáře (8)
na tu sovicku se tesim
je fakt, že tak do 1 hodiny to navlhne a změní trochu barvu, ale jinak to klidně drží i dva dny, ale většinou se to rychleji sní, mažu to ale fakt jen málo
pokusím se tu sovu vyfotit na jiném profilu a přidat, ta je fakt krásná, vypadá, že bude složitá, ale vůbec není
jen jsem se chtela zeptat. . .ty pod potahovku podmazavas tenhle krem? ja delala jednou hutny, ale byla v nem slehacka a naleptavala a rozpoustela mi potahovku
p.s. tesim se na dalsi tvoje dortokousky