

Smetanová žampionová pizza
Suroviny 4 porce
- těsto na pizzu z 250 g mouky
- na smetanovou omáčku:
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 ml mléka
- 100 g jemně nastrouhaného eidamu
- 2 stroužky česneku
- 200 g žampionů
- 8-10 tenkých plátků coppa di parma
- 1 červená cibule
- 100 g gorgonzoly
- stonek zelené cibulky
- olivový olej
- oregano
Postup přípravy receptu
Těsto na pizzu připravíme podle osvědčeného receptu.
V kastrolku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme mlékem a smetanou, prošleháme, vsypeme nastrouhaný eidam a umícháme hladkou omáčku. Dochutíme oreganem, solí a pepřem. Necháme vychladnout.Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vytvarujeme do dvou kulatých forem. Potřeme smetanovou omáčkou a rovnoměrně poklademe tenkými plátky coppa di parma, polovinami žampionových kloboučků, plátky červené cibule, kolečky zelené cibulky a nakonec rozdrobíme gorgonzolu.
Povrch zastříkneme či pocákáme olivovým olejem a pečeme v maximálně rozehřáté troubě.
Poznámka od kuchařky
Pokud máme k dispozici horkovzdušnou troubu, je na pizzu příhodnější než trouba obyčejná.
Tentokrát jsem použila toto těsto http://www.toprecepty.cz/recept/3434-ako-na-pizzu/... a je opravdu báječné.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smetanová žampionová pizza
-
bofinka: Díky!
-
-
Nemůžu se dostat k tomu těstu na pizzu: "You don't have permission to access this resource."
-
smetanový základ je výborný, děti se jen oblizovaly, ale jen nevím kam patří ten česnek.
-
Díky za super rcp vč. toho odkazu na těsto.Upečeno, veelmi pochváleno. Jiný rcp už používat nebudu. Líbí se mi Vaše rcp.
-
to je krása, mám uloženo a určitě vyzkouším
-
ja som sa prvy krat stretol s "bielou pizzou"v Parizi, otvarali sme pizzzerie a trocha ma to zaskocilo co robili domaci,
cream fraiche zaklad a na to hromada syrov .
http://cuisine.journaldesfemmes.com/recette/306264... -
To se mi líbí
-
Dík za inspiraci!! Ukladam a dávám bodik
-
Také se mi moooc líbí. Vyzkouším. . .
+
-
tejaja: Také mám ráda bílé smetanové pizzy a připadají mi více "středoevropské"... Nedávno jsem viděla recept na pizzu s klobáskou a kysaným zelím, Italové by zřejmě kamenovali, ale myslím, že v našem vnitrozemí by to mohlo chutnat...tak příležitostně zkusím... Vždyť i řada dobrých a dnes klasických receptů je výsledkem asimilace a mísení kultur..., ne?
-
Anna Kocikova: jo Ani a jelikož rozšiřovali v Albertu základy uzenin a sýrů, tak jsem ji tam zahlédla, musím vyzkoušet.
-
moc hezká pizza,dokonalá a hlavně jiná omáčka než rajčatově- kečupový základ,ten zrovna nemusím.Tuhle pizzu si ukládám,líbí se mi ingredience i celkový pohledný výsledek
bodík už letí
-
Google mi napověděl,že coppa di parma je sušená syrová vepřová krkovička
což musí být v pizze moc velká dobrota
+7
-
Eliza: nezbývá, než si ji udělat
mě se líbí zejména ten jíškovosýrový krém.. to jsem nikdy neviděla, neslyšela, nejedla.., ale hlad mám pořád