Omáčka z rajčat (sugo pomodoro)

janatka Kuchařka: janatka

Doba přípravy: 45 minut + 20 minut sterilizace Zavařeniny 11 názorů

Suroviny

0,5 kg konzervovaných loupaných rajčat
0,5 kg čerstvých rajčat
½ cibule
1 mrkev
1 řapíkatý celer (jeden stonek)
2 lžíce olivového oleje (může se požít i slunečnicový olej)
½ svazku bazalky
40 g másla
cukr podle chuti
sůl podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, celer, mrkev a cibuli nakrájíme na větší kousky.

  2. V kastrole rozehřejeme olej, zpěníme zeleninu, přidáme čerstvá i konzervovaná rajčata, bazalku, za občasného míchání asi hodinu dusíme.

  3. Poté omáčku rozmixujeme a propasírujeme a ještě 30 minut necháme vařit. Po uplynulé době přidáme cukr a sůl podle chuti, zjemníme máslem. Omáčku nalijeme do zavařovacích sklenic, zavaříme asi 20 minut na 80 °C.

Poznámka

Inspirace Emanuele Ridi.

Rajčata se urodila, tak zpracovávám, jak se dá. Poměr upravuji podle sebe, někdy dám více rajčat čerstvých i bazalky , mrkve jsem dala více. Já použila do rajské polévky, moc nám to chutnalo. Použit se může na pizzu, těstoviny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 369 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Omáčka z rajčat (sugo pomodoro)

Tématické fráze: rajčatové sugo mrkev celer rajčata domácí pomodoro z vlastních rajčat rajčatové sugo

Zapomněl/a jsem heslo