Nugetové (nutelové) špičky

cathleen Kuchařka: cathleen

Cukroví , Nepečené 166 názorů

Suroviny

250 g nugety (Nutelly)
100 g másla
2 lžíce vaječného koňaku
dětské piškoty
čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbilo 150 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nugetu, máslo a vaječný koňak ušleháme do krému, nastříkáme špičky na piškoty a dáme zchladit. Pak je namáčíme do polevy.

Poznámka

Velice rychlá a snadná sladkost, která u nás pravidelně mizí jako první.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 391 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nugetové (nutelové) špičky

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    terinka2: už ti pěkně poradili - SilviaD, děkuji :-K Já jen dodám - my jsme špičky před namáčením do polevy dávali na několik minut do mrazáku, byly pak hezky tuhé. A čokopoleva by neměla být moc hustá ani horká.
    Ať se povedou a chutnají! Nám tedy vydrží jen krátce, mizí mezi prvními :-D

    Odpovědět

  • terinka2 terinka2

    SilviaD: Děkuji za radu :-K A opravdu ten krém nespadne, když piškot dám vzhůru nohama a namočím ho do čokolády? :-D Koneckonců, ta čokoláda na tom je celkem těžká věc.

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    terinka2: V kréme je maslo, tak určite robiť až pred vianocami. Hotové koláčiky pred polievaním čokoládou necháte dobre vychladiť a rozpustenú čokoládovú polevu necháte schladiť, tak aby bola tekutá ale nie horúca. Ja si hotové obliate pečivo ukladám na papier na pečenie. Ide to potom dobre odlupnúť a keď čokoláda aj stečie nezostáva neporiadok :-)

    Odpovědět

  • terinka2 terinka2

    Ahoj holky, asi jsem fakt pitomá, ale já se bojím, tak se radši optám :-D :-D První věc, jak dlouho cukroví vydrží? Můžu ho začít dělat už teď nebo radši až týden před Vánoci? A druhá věc, když budu namáčet piškot s krémem do horké čokolády, neroztaví/nezdrcne/nespadne se ten krém? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale nikdy jsem takové cukroví nezkoušela.:-K

    Odpovědět

  • Anula Anula

    Zdravím všechny kuchařky, kdy je nejlepší toto cukroví udělat? Myslíte, že můžu už teď a šoupnout na balkon?
    Děkuji

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    MarcelaPa: ani mi nemluv - cukroví míváme v chladu studené chodby a kdo se vrací zvenčí, samozřejmě přes chodbu, mívá plnou pusu těchto špiček :-D nikdy jich není dost, aby vydržely do Silvestra!

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Tak musím udělat druhou dávku a důkladně ji ukrýt, protože ta první zmizela rychlostí blesku.:-D:-Q

    Odpovědět

  • Aneta Aneta(neregistrovaná)

    Já jsem to taky zkusila ale drobet jinak :) místo vaječňáku jsem dala čokoládový likér a nenamáčela jsem to v čokoládě nechala jsem to jen tak :D ale s tim likérem to bylo vynikající vřele doporučuji :)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Kara: promin, ale nedá mi to nezeptat se - myslíš, že by bylo se špičkama tolik lidí spokojených, kdyby se krém roztékal?:-D
    Neteče, ale jestli máš doma veliké teplo, klidně ho dej na chvíli do lednice - opravdu jen na chvíli, aby zas neztuhnul moc a dal se dobře vytláčet.
    Před namáčením do polevy můžeš dát špičky na tácu chvíli do mrazáku, líp se pak s nimi manipuluje:-p

    Odpovědět

  • Kara Kara(neregistrovaná)

    Zdravím chci se zeptat, není ten krém po ušlehání řídký, ze by pri strikání na piskoty zacačal téct? Díky moc za odpověď.:-)

    Odpovědět

  • PiperW PiperW

    Zdravím všechny, receptík výborný, neměla jsem problém ani s levnější variantou nutely :-) Jen jsem se chtěla zeptat, nezkoušela jste některá dávat více vaječňáku nebo rumu? Zdá se nám to málo výrazné a bojím se, aby to potom drželo, když přidám :-8 Děkuju :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Nikol: také se mi jednou stalo - silnější vrstvou krému jsem pak spojila dva piškoty k sobě a napíchnuté na tenkou špízovou jehlu celé namočila v čokoládě. Taky bylo dobré;-)

    Odpovědět

  • Nikol Nikol(neregistrovaný)

    Včera jsem zkusila. Přesně podle receptu. Byla má chyba, že jsem to nechala lehce odležet a tudíž mi to zhoustlo. Na piškoty mi to pak nešlo vůbec nanést a už vůbec ne tak krásně jako na obrázku. :( To mě zamrzelo.. :( Ale chuťově jsou skvělé. :)

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    K tomuto receptu bych chtěla jen poznamenat, že je to strašně dobré s banánem. Místo piškotu silnější kolečko banánu, krém jen z nutelly másla a namočit v čokoládě. Musí se to ovšem hned zbodnout, což u nás nebyl problém. Děti milují :-):-K

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Jsou dokonale. Jednoduche ikdyz nejsem z tech co doma pecou cukrovi. Bylo to za chvilicku a presto vynikajici. :yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 7 9 12

Tématické fráze: nutelové cukroví cukroví z nutely spicky vánoční cukroví z nutely cukroví špičky nutelovy krem na cukrovi cukroví s nutelou krém z nugety špičky cukroví krem na cukrovi z nutely krém z nutely na cukroví nutelový krem do cukroví nutelové řezy spicky recept cukrovi s nugetou cukroví z nugety nugetové cukroví nutelový pletenec nugetový krém recept na špičky

Zapomněl/a jsem heslo