Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kalendář vánočního pečení: Na co se zaměřit ve čtvrtém adventním týdnu? Především na nepečené cukroví, náplně a vánočky
Zdroj: Top recepty

Čtvrtý adventní týden letos probíhá od 18.12. – 24.12., což znamená, že končí vlastně Štědrým dnem. A více času již nebude, vánoční přípravy vrcholí - proto již během těchto dnů dopečeme a dokončíme i méně trvanlivé cukroví a krémy.

Zaměříme se na nepečené cukroví, k výběru máme mnoho lahodných a jednoduchých druhů. Také upečeme vánočku, případně i závin s jablky, a další zákusky z listového nebo odpalovaného těsta. Mezitím dokončujeme polevy, náplně a zdobení drobného cukroví, s čímž jsme už začali v minulém týdnu.

1

Cukroví pečené na poslední chvíli

Pečeme cukroví, které již nepotřebuje čas na získání vláčnosti a naopak je hned dobré k jídlu. A protože nejběžnějším cukrovím jsou perníčky, máme pro vás recept na perníčky hned měkké:

2

Nepečené cukroví

Konečně přišel čas na toto cukroví, pustíme se do různých kuliček, koulí, úlků, kokosových salámů a dalších dobrot. Výhodně do těchto kousků spotřebujeme různé úlomky nepovedeného pečiva, ale budou se hodit i nadrcené piškoty. Připravit můžeme i kousky bez cukru, o sladkost se postarají např.datle a rozinky. Mezi nejatraktivnější druhy patří např.:

3

Vánočka

Vánočka je tradiční vánoční pečivo, na kterém si rádi pochutnáme, a samozřejmě ta domácí je nejlepší. Naše další články se podrobněji zaměřují na tato témata:

4

Jablečný závin (štrúdl)

Vánoční závin určitě přijde k chuti, můžeme do něj přidat vlašské ořechy a rozinky, aby byl ještě lepší. Připravíme např.:

5

Pečivo z listového těsta

Z listového těsta pečeme sladké sváteční pečivo. Slané využijeme více až v dalších dnech, když budeme chystat pohoštění pro návštěvy. Doporučujeme např.:

6

Pečivo z odpalovaného těsta

Toto pečivo je nejlepší úplně čerstvé, ale stačí, když si korpusy upečeme předem a plníme je až v den konzumace. Pokud bychom je naplnili už předchozí den, budou mírně zvlhlé. Můžeme nachystat:

7

Krémy k plnění cukroví a zákusků

Jen velmi krátce před plánovanou konzumací se pustíme do choulostivých krémů a náplní, které mají pouze krátkou trvanlivost, a proto musí být co nejvíce čerstvé. Připravené krémy mají skvělou chuť, hodí se nejen k plnění různých druhů drobného pečiva, ale i dortů, řezů a rolád. Vyzkoušejte:

A ještě jeden výborný recept na závěr - vyzkoušejte vánoční muffiny, které krásně provoní domov perníkovým kořením. S postupem poradí názorné video:

Přejeme, ať se vám všechny dobroty a cukroví krásně podaří.


 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky