Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí štěstí

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ejajama ejajama

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vše (kromě zelí) nakrájet na kostičky. Krok 2: Do hluboké pánve (wok) nebo kastrolu dát trochu sosu z pekáče, na něj nakrájené zbytky pečeně (drůbež předem vykostit), hodně vypražit. Krok 3: Na to se přihodí na kostičky nakrájený knedlík (třeba i bramborový) a osmahne se, možno i jemně přismahnout, když je knedlík křupavý, tím lépe. Krok 4: Naposledy se přidá zbylé zelí a vše se ještě vypráží, až je třeba zelí i jemně přismahnuté. Naopak se rozvinou chutě z jemně připáleného zelí a cibulky.

Vše pak nahrnout na talíř a dlabat.

Zveřejněno 9. 1. 2014

Poznámka autora ejajama

Toto jídlo připravovaly starší kolegyně v kanceláři ještě "za tenkrát" vždy v pondělí, po rodinném hodování. Nazvaly ho "Domácím štěstím". A měly nejspíš pravdu, kam se hrabe chuť čerstvě připraveného vepřo-knedlo-zela na "Domácí štěstí"!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí štěstí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WvBX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí štěstí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WvBX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kouk.j.: opevněných, mělo být opečenych

Sice je to starý recept, nicméně, doporučuji i zbytky z kuřete, kachny použít do uvařených a po té opevněných na zbytku tuku. Přidat se může podle chuti, hrášek, sýr.. nejlepší příloha hlávkový salát, nebo z čínského zelí.

Dnes jsem štěstíčko připravila ze zbytku pečeného králíka, halušek a vysockého červeného zelí. Přidávám fotky, jestli nevadí;-):-p:yes:

:-8 taky jsem jako dítě doma jídala. Sama to nedělám, jaksi nám nic nezbývá :-p

:-(( jako dítě jsem tohle jídlo nesnášela u nás pod názvem míchanice,ale dnes ho dělám taky a jak si mlaskáme:-)):yes:

Tys byl v pondělí u nás u oběda:-?:-?:-K Jak já se vždycky těším, jak si to zamíchám pěkně v pánvičce všechno dohromady ... pak vezmu lžíci a ...:-*:-D

My jsme toto jídlo dělali doma a v tom pokračuji i ve své rodině a j
e to opravdu mňamka a my tomu říkame EINTOF (jídlo z jednoho hrnce )

:-)):-O

Dělali jsme doma a já v tomto pokračuji. Říkáme tomu kočičák. Nemá to chybu:-p:yes: Ale připálené to mít nemusíme.

Tak toto nám také vařila moje mamka.Také v pondělí mňam:yes:

Jéééé, to dělám taky :-DDD

Mám rád, ale ne připečené ani moc upečené, mám rád měkké a šťavnaté, připečené ne!:yes:Bod s výhradou proti připékání:yes:

Luxusní záležitost- hned by jsem si dala, přesně takhle to děláváme-už to cítím to "připálené" zelíčko- ňam,ňam.:yes::-p:-)

Nemusí být ani knedlík, ten jednou nezbyl, tak jsem uvařila kolínka a jaká to byla dobrota, vše v troubě zapečené, prolnuly se chutě, až se dělaly boule za ušima ;-):-p:-K+7:yes:

Tohle jídlo máme mooc rádi.:-p:-p:-p:-p:-D:-D:-K:yes::yes::yes:

:-p Nejlepší je z vepřového a br.knedlíku, ani maso v tom být nemusí. Jen ta báječná chuť z vypečené šťávy. Také jsme mívali v pondělí, kdy se dojídaly zbytky od neděle (v jiné dny maso nebylo). :yes:

No jo, no, u nás se taky nic nevyhodí...:-))

hosta:Jasný, já knedlo zelo popř. kachnu moc nemusím, ale tohle "zbytkování" nemá chybu.To je luxus a nikdy toho není dost, že:-p?Peču ptáka:-D, abych mohla zbytkovat..ježiš a ty šunkafleky;-), neusnu.

chocolate: stejně u nás:-)) do pekáče, kde se peklo maso, se překrájely ostatní zbytky - zelí, knedlík, promíchalo a peklo v troubě do křupava. To je jedno z jídel, které chutná nejlépe rovnou z toho pekáče (pak ještě francouzské brambory, šunkofleky..:-))):yes:

Podobně jsme dělávali doma, přidali trochu sádla, pekli v pekáči v troubě a říkali jsme tomu kočičák, protože rodina mé maminky pochází z jižních Čech.
Hrňte mi to bagrem pls:-D
Bod přidávám;-)

Tématické fráze:
stesti, štěstí.cz, recept na štěsti, připálené zelí, vysocké zelí, vysocké zelí, rodinné štěstí recept, štěstí recept, zbytky zeli-recepty, vysocké zelí recept, co se zbytky kachny, jak se peče štěstí, domacištěsti, recepty ze zbytků knedlíků, pečené štěstí, domácí štěstí pečené, domácí štětsí, recepty na štěstí, babicovy dobroty z 10.1.2014, recept na rodinné štěstí

Suroviny:
zelí, knedlík houskový, omastek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu