Bulharský bramborový salát

ejajama Kuchař: ejajama

Doba přípravy: 1 hodina Bramborová jídla 2 názory

Suroviny

1 kg brambor
1 velká cibule nebo svazek naťové cibulky (možno i více)
2 naložené okurky (sladkokyselé)
2 lžíce kuchyňského oleje (třeba slunečnicový, NE olivový!)
2 lžíce octa
sůl
pepř mletý
1 lžíce hořčice plnotučná
hrst petrželky (plocholistá)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory ve slupce po vychladnutí oloupeme a protlačíme "mřížkou" nebo nakájíme na kostičky jako na klasický bramborový salát.

  2. Cibuli nakrájíme na drobno nebo naťovou cibulku na jemno.
    Nakládané okurky také na jemno. Nasekáme velkou hrst naťové petrželky.

  3. Přidáme sůl, pepř, lžíci plnotučné hořčice, ocet (2-3 lžíce), kuchyňský olej (2-3 lžíce). Možno přidat trochu sladkokyselého nálevu z okurek (místo části octa).
    Vše promíchat, nechat uležet 2 hodiny v lednici.

Poznámka

Takový salát jsem jedl v Bulharsku na dovolené. Výborný v létě, v horku. Je lehký a pikantní. Dělávám ho doma ke grilovačce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 186 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bulharský bramborový salát

Tématické fráze: bulharský salát bulharský salát s jogurtem bramborový salát sladkokyselý sladkokysely bramborovy salat lehký bulharský recept bramborový salát ve sladkokyselém nálevu recept bramborový salát bulharský salát s masem bramborový salát s petrželí bramborový salát recept bulhatský salát bramborový salát v sladkokyselém nálevu bulharsky recepty salat brambor a cibuli v sladkokyselem nálevu bramborový salát s cibulí hořčicí,octem lehký bramborový salát sladkokyselý bulharský bramtorový salát bulharskybramborovysalat bulharsky bramborovýsalát bramborovy letni salat

Zapomněl/a jsem heslo