Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dršťková polévka z kuřecích kůží

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 2. 2013 18:20

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Kuřecí kůže jsou hodně tučné! Ale levné!!! Proto je vezmeme (vcelku!) a dáme uvařit do většího hrnce spolu s vodou. Dáme hrnec vychladit, třebas i do lednice (vystydlý!) a s povrchu sebereme sestydlé kuřecí sádlo, je ho silná vrstva. To uschováme a můžeme z něj udělat třeba jíšku do zásoby (do lednice).

Kuřecí kůže vyjmeme z vývaru, necháme okapat a dále zpracujeme podle receptu. Recept poskytla a sama vyzkoušela (a donesla i na košt) naše "matka představená", paní Naďa Schw., výtečná to kuchařka ze staré školy.

Kilo kuřecích kůží stojí pák kaček a jestli se chcete před výplatou levně "nadlábnout", pořídíte hrnec dršťkovky za desetikačku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bubak

3. 12. 2017 12:36

No nevím právě ji dodělávám, tu z kuřecích kůží, a chutná, akorát jsem měl slabý vývar tak to spravila trocha bujónu. A chutná, jsem se svým pokusem spokojený.

Senti

20. 6. 2016 19:47

Tak jeden talíř snězen, většinou si u polévek přidávám, kor držkovou, protože jí mám fakt rád, a přemejšlim nad tim že to půjde do záchodu. A to nejsem žádnej začátečník a jsem fakt zvyklej vařit jak se řiká i z toho co dům dal, případně i z ho*na, díky těžšímu životnímu období. Ale pokud máte někdo chuťový buňky na jiný úrovni než pašík co zdlábne všechno, tak tuhle polévku fakt nedělejte ;-) Samozřejmě, je to jen můj osobní názor.

Senti

20. 6. 2016 19:21

dršťky, ne držky, myšlenkama někde jinde z toho jak to chutná :-D

Senti

20. 6. 2016 19:16

Tak jsem si řekl že to zkusim, dostal jsem kůže, že prej na tuhle polívku dobrý. Slyšel jsem o tom už od Hrušky, ale neviděl, a Hrušku nesnášim stejně jako Babicu. Tvl, to je hnus, nebo asi takhle, vim co to je mít hlad a nemít prachy. V případě že by mi zbejvalo 50kč a do výplaty třidny dny a fakt bych neměl jinou možnost, ok, dostanete něco do žaludku, ale jinak. Gulášovka vyjde jen o prá korun víc a jste úplně někde jinde. Anebo prostě pravou držkovou. Nejsem žádnej věčnej kritik nebo tak, ale po prá soustech jsem se fakt vyjádřit tentokrát musel :-D Někde tady v komentářích jsem tu četl že je jedno jestli držky, nebo kůže, že jde jen o koření. Vůbec! A pokud někdo nerozeznáte držky od kůží, pak je to opravdu polívka asi přesně pro vás.

Straslipka Martin Straslipka Martin

23. 3. 2014 10:13

Polévka je velmi dobrá a kdo neví,že je z kůží,pozná prd :yes::yes::yes:;-) + foto

Torák miroslav

24. 1. 2014 13:03

:-p:-pvelmi chutná

Burda

22. 12. 2013 20:43

Polévka je božíííí. :yes:, klidně se dá třeba nazvat Falešná dršťková, ale nemění to nic na tom, že je s originélem téměř identická. to není o mase, to je o kořenění...

nana

12. 11. 2013 21:34

Zase remcají ti, co neochutnali. Vytahuji staré recepty po babičce, je mi 62 let, tak už něco pamatuji. I "chudá" jídla byly dobroty. Ani toto není novinka.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

28. 2. 2013 12:35

Tak tohle by mi doma neprošlo ! :-(

Alexiss Alexiss

27. 2. 2013 22:18

jarda Kadic: Souhlas,vařívám ji taky.Moje drahá polovička tu "pravou" nejí,ale z kuřecích žaludků občas vyžaduje. :-))

jarda Kadic jarda Kadic

27. 2. 2013 22:12

Já dělám občas polévku,na způsob dršťkové z kuřecích žaludků,taky je dobrá:-p:-p

Alexiss Alexiss

27. 2. 2013 21:30

Jitkas: Kuřecí sádlo,i vyškvařené,je dobré. Pokud se nepletu,používá se např. v židovské kuchyni běžně.

Nadja Nadja

27. 2. 2013 20:58

Já kupuji na polévku kuřecí kostry a obvykle na nich bývá kůže z celého kuřete. Kůže oddělím a nakonec z nich vytrhám pokud možno všechno sádlo - to pak vyškvařím a sádlo používám stejně jako vepřové. Kůži uvařím s kostrami v polévce. ;-) Takto upravené kůže už nejsou tak tučné, takže je lze i sníst, pokud je má někdo rád. Samozřejmě že upečené hezky do křupava jsou nej.... - mňam.:-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

27. 2. 2013 20:49

Tuhle"drškovku"jsem také kdysi vařívala a vždy byla moc dobrá:-p+3:yes:
Mě osobně název nijak netlačí;-):-DPolévka vzhledově i chuťově tu dršťkovou připomíná;-)

hosta hosta

27. 2. 2013 19:54

spagetka: ty nehaňbo, víš jak je to o tom plotě a pírku:-D:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: držková polévka z kuřecích kůžiček drzkova z kurecich kuzicek tn.cz drštková polévka držkova polevka z kužiček polévka z kuřecích kůžiček kuřecí kůžě dršťková polévka z kužiček kuřecí kúže recepty drškova polevka z kurecich kužiček kůže z kuřete škvarky z kuřecí kůže recepty od hrušky dršťková polévka držkova z kuzicek dršťková z kůžiček drzkova kureci kuze drškova kuřeci kuže tn.cz drzkova kuřecí držková polévka tn cz drzkova drzkova z kureci kuze

Suroviny: kůže kuřecí, cibule, česnek, majoránka, mouka hladká, sůl, pepř, paprika sušená sladká, sádlo, kmín celý

TopRecepty.cz

Dršťková polévka z kuřecích kůží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/50OK