Výborné těsto na pizzu (používané už 20 let)

ivanhoe111 Kuchař: ivanhoe111

4 porce Pizzy 8 názorů

Suroviny

500 g hladké mouky
40 g droždí
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli (navršená)
1 lžička cukru
250 ml vlažné vody
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnku rozdrobím droždí a smíchám s lžičkou cukru. Poté čekám až to zkapalní.

  2. Mezitím si odvážím 500 g hladké mouky, přidám sůl a 2 lžíce olivového oleje-pak si odměřím 250 ml vlažné vody.

  3. Když už droždí s cukrem teče, tak vše vypracuji do bochánku( pokud těsto lepí, přidám trocha mouky (mně se to ještě nestalo) a přikryté v teplejším prostředí nechám kynout asi 40 minut.

  4. Rozdělím nakynutý bochan na dvě části a vytvořím dva menší bochánky, které ještě nechám kynout asi 15 minut.

  5. Poté uválím obdélník, který se vejde akorát na pečící plech -několikrát těsto propíchnu vidličkou a pak už dávám rajčatovou pastu a to ostatní.

  6. Já osobně peču na dvakrát při 230 stupních cca 14 minut, dokud nejsou okraje do zlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Výborné těsto na pizzu (používané už 20 let)

  • kucenka kucenka

    Výborné,skvělé dělala jsem včera neměla jsem normální kvasnice tak jsem dala sušený a povedlo se moc chutné a měkoučké i dnes při opětovném ohřátí v troubě!!!!<3<3<3:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Cesto je skutočne výborné, veľmi dobre sa s ním pracuje.
    mariana. : Pokiaľ použijem vodu, nie mlieko, a nedám tam vajce, ktoré do pizzy nepatrí, tak to nie je vôbec buchtové.
    Laďka: Tenké je také, aké ho vytiahnem. Dávala som na veľký plech (robila som z polovičnej dávky, takže len jeden, 32x40 cm) a preto bolo po upečení tenké a chrumkavé. ;-)

    Odpovědět

  • Marketti Marketti(neregistrovaný)

    Dělám hodně podobné těsto, jen místo vody mléko a oleje 150 ml, vyjde mi to na 2 celé plechy

    Odpovědět

  • Laďka Laďka(neregistrovaná)

    taky dělám pizzu z podobného těsta bez vajíčka.
    Mariana měla možná na mysli výslednou konzistenci upečeného těsta - ano toto těsto je měkké "jako buchtové". Není to tenké a křupavé těsto jako z pizzerie.
    Ještě poznámka - recept je zařazen v kategorii Domácí pekárna, ale o té v textu není žádná zmínka. Nebyla by lepší - když už se recept jmenuje ... na pizzu - dát do Pizza ?

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Chuchu: nepochybně dva bochánky - dvě pizzy - dvakrát pečení;-)

    Odpovědět

  • Chuchu Chuchu(neregistrovaný)

    Prosím, nerozumím - peču na 2x při 230 stupních cca 14 min, jak je to myšleno?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    mariana.: proč myslíš? Mám hodně podobný recept, možná trochu víc oleje a hodně méně droždí. Ale jinak je:yes:

    Odpovědět

  • mariana. mariana.

    To je trošku buchtová pizza, ne?

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na vybornou pizzu buchtová pizza výborný recept na pizzu těsto na pizzu buchtové těsto na pizzu vyborne cesto na pizzu pizza těsto pizza buchtova těsto na výbornou pizzu tenké těsto na pizzu výbrné těstp na pizu už pizza těsto na pizzu z hladké mouky pizza hladká mouka, droždí, olivový olej recept na tenké těsto na pizzu recepty z 20 let recept buchtová pizza buchtova pizza recept pizza recept na tenke testo kdyz se lepi testo na pizzu

Zapomněl/a jsem heslo