Ďábelské toasty (Úplně nejchutnější na světě i co se pohledu týče)

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

25 dkg hovězího masa libového
20 dkg Gothaje
Moravanka
olej
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce kečupu
2 lžičky hořčice
4 feferonky (EFKO-ďábelské feferonky)
1 lžíce Worcesterové omáčky
1/2 lžičky tabasca
sůl
pepř
1 lžička sladké papriky
máslový toastový chléb či topinky

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) bez láku a zrovna tak nakrájené jako předchozí, drobně nakrájené feferonky. Přikryjeme, aby neoschlo.

  2. Do druhé misky či talíře nameleme na mlýnku na maso (v nejhorším případě musíme velice drobně nakrájet) hovězí maso (drobné nakrájení všech surovin je kvůli tomu, aby po zakousnutí do toustu či topinky se zbytek směsi nerozkutálel a nespadl na koberec či do klína). Opět přikryjeme, aby neoschlo.

  3. Na talířek či do mističky utřeme či prolisujeme česnek. Nakrájíme cibuli a připravíme veškeré zbývající ingredience.

  4. Maso dáme na zpěněnou cibulku, přidáme sladkou papriku, sůl a dusíme (mírný plamen). Nepodléváme, když, tak jen max. 1 lžičku (já ještě nikdy nemusel).

  5. V polovině (za cca 4 minuty) přidáme 2 lžičky hořčice, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci worchesteru, 1/2 lžičky tabasca (či 1 lžičku pálivé papriky), utřený česnek a pepř. Rychle promícháme a opět rychle zakryjeme poklicí.

  6. Když je maso měkké, přidáme obsah mísy se salámem, Moravankou a feferony. Promícháme, chvíli necháme přikryté prohřát (cca 4-5 minut) a odstavíme.

  7. Teplé mažeme na topinky nebo opečenou veku, zdobíme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka od kuchařky

Já osobně upřednostňuji nechat vystydnout a nechat chutě pořádně rozvinout. A až třeba za půl dne trošku opražit nasucho veku (pár minut na 150 °C), namazat směs a posypat petrželovou natí. Pak ale připravte „hasící prostředky“: pivo, víno, atd.

Komentáře k receptu Ďábelské toasty (Úplně nejchutnější na světě i co se pohledu týče)

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    ivanhoe111:
    Dnes ti už s tým argentínskym mäsom neplatí. Dnes to je Beef of Kobe.
    Našťastie u nás je argentínske mäso prakticky denne čerstvé (nie mrazené) a tak mu stále dávame prednosť. Nie je to kvôli cene (cca 60 € a cca 90 € za 1 kg, cena sa pohybuje).

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    recept se mi líbí a je mi jasné,že autor měl na mysli ten pravý Gothaj..:-K:yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Drobek: Víš,jak mí to bylo vysvětleno? GOTHAJ je chráněná značka,tam.nesmí být nic,co tam nepatří, ale “GOTHAJSKÝ SALÁM“už žádná chráněná značka není,to jsou xindlové, co? Prostě slovíčkaření:-O Nehledě na to,že staré,poctivé normy po revoluci padly,a nové,co platí, tuším od roku 2003 jsou benevolentní.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    jarda Kadic: Já tomuhle poněkud nerozumím. Vždyť jméno Gothaj je chráněná značka tak jako špekáček a je dáno kolik je minimální obsah masa a kuřecí na seznamu není. Tak jak je možné, že tam je? :-O

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Mě neustále překvapuje,jak lidé odsuzují Gothaj.Lidičky, musíte se ptát na složení, budete se možná divit,ale není Gothaj, jako Gothaj.sunny.sofi uvádí cenu 60 Kč/kg.Přečetla si složení toho “jejího Gothaje“?Ten za 60Kč/kg obsahuje spoustu drůbežího masa, které v Gothaji nemá co dělat.Ať si koupi Gothaj za minimálně 95 Kč/kg a možná ani nebude věřit,že je to taky Gothaj:yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ja si myslím,že cenový rozdiel surovín nie je podstatný,možno je práve táto kombinácia dobrá a že autor v zátvorke napísal že sú najchutnejšie na svete,mi vôbec nevadí ;-) Aj keď je pravda,že čo chutí jednému,nemusí chutiť druhému...myslím že keď je niekto z jedla tak unesený,že ho označí za najchutnejší,určite na tom niečo bude a ja sa väčšinou nechám zlákať na vyskúšanie :-8:-)

    Odpovědět

  • ivanhoe111 ivanhoe111(neregistrovaný)

    Zcela chápu Vás komentující-můžete mudrovat(o kombinaci ingrediencí),můžete laborovat,můžete nesouhlasit-ale to je asi tak vše co můžete dělat!-Pokud to neochutnáte a neuvidíte.Co se týká fotografie-je mi 58 let a moc si s Bluetooth netykám-než seženu známého,který to u mne nafotí a přidá k receptu-tak to foto dříve přidá jeden z Vás,který to ochutná!
    Nehodlám zde psát svůj životopis-ale co jsem na světě-tak bych dal za výborné jídlo takřka vše (tedy nešetřím!)Tento recept jsem získal před 40 lety od jednoho kuchaře z Prahy-a nehodlám na něm nic měnit.
    Motto:(Tak jako je dané,že nejlepší steak je z argentinského býka-tak je dané,že nejlepší utopenec je z POCTIVÉHO špekáčku!No a cena obou?-diametrálně odlišná....).:-p

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk(neregistrovaný)

    tejaja: plně s tebou souhlasím...říká se, že samochvála smrdí.
    V raceptu nevidím nic světoborného i když věřím, že to může být dobré. Ten Gothaj bych tam taky nedal a česneku bych dal já asi víc.
    A vůbec - když by bylo maso kvalitní, tak bych to ani nedusil, přidal jedno vejce a použil bych to na ty topinky jako tatarák (ovšem i bez ty Moravanky):-D
    Tak jsem se dostal úplně někam jinam:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Navir Navir

    sunny.sofi: :-D:-D:-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Můj pohled nemá na co hledět;-):no:
    A kombinace hovězího (200 kč za kilo) a gothaje (60 kč za kilo) mě osobně fakt nezaujme;-(

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ja už som na tie "výtečné, nejlepší, úplně nejlepší, nejchutnější, suprové...atď. pomaly alergická. To, čo je výborné pre mňa, nemusí byť pre druhého a opačne. A tvrdiť, že je moje jedlo najchutnejšie na svete, je odvážne. Nechala by som to na tých, ktorí si jedlo uvaria, či to posúdia ako chutné a ako chutné. :-)
    Mimochodom, vy toto jedlo doma takto voláte ? :-O

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    ;-) No když se " pohledu týče" tak by to chtělo foto :-!

    Odpovědět

Tématické fráze: utopenci v dabelské omáčce recept ty nejlepší a nejchutnější moučníky nejlepsi toasty nejchutnější jídla dábelské tousty nejlepší ďábelské tousty směs na topinky s masem a moravankou ďábelské tousty recept tousty z hověziho masa nejlepší utopenci na světě gothaj složení směs na dábelské tousty bez masa ďábelské tousty bez masa ´dábelské tousty z hovězího masa nejchutnější jídlo ďábelské tousty ze salámu dábelské tousty složení masová směs na topinky s moravankou dabelsky toast nejchutnější utopenci