Výborná pizza

Nikolsusu Kuchařka: Nikolsusu

Pizzy 2 názory

Suroviny

Těsto na 2 plechy:
3 hrnky hladké mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje
Kvásek:
42 g kvasnic
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
Ostatní suroviny:
olej
protlak Bazilico
sůl (málo)
bazalka
Mozzarella (v nálevu 1 ks nebo 20 dkg nastrouhané na plátky)
pak například olivy, houby...
30 dkg šunky na nudličky nebo natrhané
oregano
15 dkg Ementálu na hrubo
cca 30 dkg anglické slaniny na tenko
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout.

  2. Rozdělíme na 2 díly. Rozválíme na tenký plát asi na 2-4 mm, podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme - jemně, posypeme bazalkou - výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny.

  3. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min (nesmí být tmavá).

Poznámka

Tento recept je originál od známé, která pracovala léta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!(Já jsem neměla olivy atd. a tak jsem přidala nivu). Dobrou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Výborná pizza

Tématické fráze: pizza originál recepty recept na vybornou pizzu protlak bazilico pizza recept výborná piiza recepty na vybornou pizzu bazilico protlak výborná pizza na plech pizza že severní itálie pizza z pizzerie v severní itálii výdorná pizza bazilico protlak bazillico recept na vybornou pizu protlak bazilico panzani recept na výborou pizzu pizza z itálie udine pizza originál recept originál pizza recept sunka v udine

Zapomněl/a jsem heslo