Mexické tortilly s krůtím masem

Petta79 Kuchařka: Petta79

Doba přípravy: 40 min. 8 menších tortill (nebo 4 větší) Drůbeží maso 3 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 balení tortill (po 8 ks menší nebo 4 ks větší)
500 g mletého krůtího masa
100 ml bílého vína
100 g sýru Čedar (na strouhání nebo plátkový)
1 cibule
3 stroužky česneku
1 malý rajčatový protlak
2-3 větší rajčata
olivový olej
sůl
pepř
Dip:
1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana
sůl
bílý pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli nakrájenou na drobno. Když zesklovatí, přihodíme na drobno pokrájený česnek, necháme ho minutku provonět a přidáme krůtí maso.

  2. Vše mícháme, dokud se maso nerozdělí na drobné kousky a nezhnědne. Poté podlijeme bílým vínem a necháme cca 5 min. dusit.

  3. Přidáme rajčatový protlak, prohřejeme s masem, stačí chvíli a dochutíme solí a pepřem.

  4. Zapneme troubu a předehřejeme ji na 170°C. Rajčata si pokrájíme na malé kostičky.

  5. Rozprostřeme si tortilly. Doprostřed každé tortilly dáme hotovou směs, posypeme pokrájenými rajčaty. Navrch posypeme nastrouhaným čedarem nebo vložíme plátek čedaru a tortillu přehneme na půlku.

  6. Tortilly narovnáme na plech nebo do pekáčku, vložíme do trouby a pečeme asi 15-20 min.

  7. Bílý jogurt smícháme se solí a bílým pepřem a podáváme k hotovým tortillám.

Poznámka

Byla jsem nemile překvapena, že i tortilly obsahují palmový olej :( Za sebe mohu doporučit tyto tortilly - Santa Maria Tex Mex Pšenično-kukuřičná tortilla 336g (8 ks), jsou vynikající a obsahují řepkový olej.

Rovněž mohu doporučit Bokada Čedar 45% přírodní polotvrdý sýr plátky 100g (8 ks).

Tyto tortilly patří k našim oblíbeným ;-) Recept jsem kdysi objevila v jednom časopise, ale trochu jsem si ho upravila. Fotografie dodám příště.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Mexické tortilly s krůtím masem

  • Vladimír Vladimír(neregistrovaný)

    Olej v tortillách jsme nikdy neměli,kupujeme jen ty fajn.V Kauflandu kupujeme dlouho,olej nikde.:-!:-?

    Odpovědět

  • Petta79 Petta79(autorka receptu)

    Drobek: Njn, člověk někdy žasne, co všechno je ve složení v zakoupeném výrobku, ale palmáč mě fakt překvapil :-S Domácí jsem zatím nezkoušela, ale třeba se někdy odhodlám.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    No a já jsem zas překvapen, že tortilly obsahují olej. Zřejmě zavládla i Evropě dieta v Mexickém jídle, originál je z kukuřičné nebo pšeničné mouky, podle druhu a vepřového sádla. Nic víc, nic míň.:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: brokolice recept vynikající krůtí směs do tortily zapečená brokolice recept vynikající náplň do tortily s krůtím masem tortilla s krůtím krutí tortilly tortily s krůtím tortilla s krůtím masem a zeleninou tortilly s krůtím masem a zeleninou plnena tortila s krutim masem tortili s krutim recepty plněné tortilla s krutim masem náplň do tortily s čedarem tortily plnene krutim masem zapečená tortilla s krůtím masem tortila s krůtím masem a zeleninou tortilla plněná krůtím masem tortila plněná krůtím masem zapečená tortila s krůtím masem plněná tortila krůtím masem

Zapomněl/a jsem heslo