Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 961 kJ / 5 010 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,05 g |
Tuky | 267,62 g |
Vláknina | 38,60 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 4,43 g |
Sůl | 10,82 g |
Sacharidy | 490,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zo všetkých prísad na cesto vymiesíme pevné cesto, ako na rezance. Podľa toho pridávame vodu.
Krok 2: Náplň pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
Krok 3: Cesto vyvaľkáme na tenko, narežeme na štvorce asi 6x6 cm a do každého dáme lyžičkou náplň.
Krok 4: Každý štvorec zlepíme dobre do trojuholníka alebo obdĺžnika (podľa toho, ako sme narezali a ako sa lepšie zlepí).
Krok 5: Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode asi 10 minút (vody dáme dostatok a po vložení jemne podoberiem vareškou, aby sme ich oddelili od dna). Varíme postupne, nie všetky naraz. Potom vyberieme, necháme odkvapkať a varíme ďalšiu dávku.
Krok 6: Slaninu narežeme na malé kocky a rozškvaríme. Na nej opečieme narezanú cibuľu.
Krok 7: Pirohy prelejeme opraženou slaninou a cibuľou, jemne premiešame a podávame.
Zveřejněno 29. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarčené pirohy (pohankové pirohy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NB0v
Moje poznámka
Tatarčené pirohy (pohankové pirohy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NB0v
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 19 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská polévka
jvsjvrj před 24 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Vlak0078 před 10 hodinami
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 11 hodinami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 11 hodinami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 12 hodinami
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 12 hodinami
Segedínský guláš
BublinaF před 14 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 15 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 16 hodinami
Tématické fráze:
pirohy z pohankové mouky,
pirohy,
pirohy recept,
slovenske pirohy s tatarcou,
pirohy s tararcou,
pirohy s tatarkou,
pirohy slané,
pirohy tmave mouky,
zemplin pirohy
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka pohanková,
vejce,
olej,
sůl,
voda,
tvaroh,
vejce,
sůl,
pažitka,
cibule,
slanina uzená
Komentáře (6)