Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pirohy

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 4. 2008 14:29

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 441 kJ / 2 496 kcal
Bílkoviny94,86 g
Tuky31,62 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 558 mg
Sodík 309 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy450,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Plním pirohy na polovicu, polovica s tvarohom a polovica s lekvárom, ale možno podľa chuti naplniť len lekvárom alebo len tvarohom. Potom treba počítať s väčším množstvom tvarohu. Je lepšie použiť tvaroh mäkký, nie hrudkovitý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maja

19. 11. 2014 13:11

:-)skvele

tejaja tejaja

24. 7. 2014 10:24

maruna: :-D:-D Toto sú sladké pirohy, tvoj komentár by sa hodil skôr k slaným pirohom.

Honza Lejan: súhlas :-D

Honza Lejan

24. 7. 2014 09:01

Pozor, při vaření a konzumaci pirohů dodržujte, prosím, tradici. Pokud vaříte pirohy naslano (se zelím, masem, či bramborovou kaší), nezapomínejte na Vodku. Jedna před jádlem, druhá uprostřed a třetí zazdít. :-D

maruna

16. 3. 2014 12:42

polohrubou mouku, vejce, trochu soli, vlahou vodu, kapku oleje, zpracovat těsto, vláčnější, ne jako na nudle..!Náplň.. oloupané uvařené brambory rozšťouchat, přidat měkký tvaroh, skořici, cukr, dobře promíchat a touto směsí naplnit taštičky. Uvařit v mírně slané vodě a podávat přelité máslem. Máslo nechávám malinko přeškvařit-lehce do hněda. Výborné!!:-p

Bóďa

11. 3. 2014 23:31

tejaja: Jj takové pirohy se dělají u nás kousek za Stropkovem směrem na východ.

tejaja tejaja

10. 3. 2014 08:10

Bóďa:Áno, tatarčené pirohy ;-) Jedla som, sú výborné. U nás na Šariši sa robia pirohy na sladko. Odkiaľ si? ;-) Stropkov, Svidník?

Bóďa

9. 3. 2014 22:28

Já plním pirohy slaným tvarohem. Potom udělám cibulku na másle .(skoro až spálím) a promíchám s pirohama. Do mouky se ještě přidává pohanka .( na východě tomu říkáme tatarka.)Celá rodina to jí z jedné mísy a nejlepší jsou ty zespodu kde je nejvíce másla a cibulky.
Hrubá mouka ,pohanka (tatarka) sůl , vajíčko , voda. Do tvarohu žloudek ,sůl. Dobrou chuť. :-))

tejaja tejaja

12. 2. 2014 15:34

Acraj: áno, je to v podstate cesto na rezance, ale bez oleja a trocha mäkšie. Aspoň my robíme na rezance dosť tvrdé cesto, toto je mäkšie, aby sa dalo pekne zlepovať. ;-)

Acraj Acraj

12. 2. 2014 11:42

tejaja: Je to vlastně těsto, které připravuji na nudle do polévky, já přidám lžíčku oleje a těsto jde nádherně vyválet, vodu třeba vlažnou, hodně záleží na vypracování těsta a chvíli odpočnout, třeba pod porcel.miskou.:yes:

tejaja tejaja

12. 2. 2014 09:26

Ivanka: Ivanka, držím palce, nech sa vám darí :yes:;-)

Ivanka

12. 2. 2014 01:20

Zit v cizine , jeste neznamena zapomenout jak chutna prave ceske nebo slovenske jidlo .Pirohy jsem si sice napoprve koupila v polskem obchode , ale jahodovou omacku uz jsem zvladla sama . priste uz budou I pirohy moje .Recetr neni tezky a nasi ceskou mouku mam take dostupnou .. Vsechno se da naucit , kdyz clovek jenom troche chce . :-8:-p:-K

tejaja tejaja

23. 3. 2013 08:21

Zuzana: Pochádzam zo Šarišskej oblasti a na Šariši sa pirohy plnené zemiakmi a ani kyslou kapustou nikdy nerobili a nerobia. U nás sa pirohy robia na sladko ;-)

Zuzana

23. 3. 2013 02:30

Nejlepší jsou stejně plněné šťouchanými brambory (nebo i kyselým zelím) se smetanou :-K Ale každý má jinné chutě takže :yes:

tejaja tejaja

27. 2. 2012 08:53

Acraj: ;-) recepty sa všelijako "vylepšujú", niekedy na škodu veci. Môžem ťa ubezpečiť, že takto sa u nás na východe pirohy robia generácie a vždy sú ok. S mliekom sa určite nerobili nikdy. Jediný rozdiel je v tom, že ak by si šla ešte trocha na východ, tak sa nerobia pirohy len z pšeničnej múky, ale sa mieša aj pohánková múka. Pirohy sú potom tmavšie.
Ale vybrať si musíš ty ;-)

Acraj Acraj

26. 2. 2012 23:39

tejaja:Jsem trochu zmatená, na "akosatorobí", je 1/2 kg polohrubé mouky, 200 ml teplého mléka a štipku soli, nic víc, těsto má nádherné, někde zase čtu, i vejce, tak jsem z toho jelen, vypadají tak lákavě, chci je udělat, ale podle kterého receptu ???:-//

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pirožky recept pirožky sladke pirohy recept pirožky plněné pirohy pyrohy recept na pirožky smažené pirohy pirohy na sladko pirohy sladké pirohy s tvarohem pyrohy recept pirohy plněné tvarohem sladke pirohy recept pirohy s povidly recept na sladké pirohy recept na pyrohy sladké pirožky slovenské pirohy smažené pirožky

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, sůl, tvaroh, cukr, cukr vanilkový, vejce, cukr, marmeláda, olej, strouhanka, cukr moučkový, máslo, kakao, skořice mletá

TopRecepty.cz

Pirohy

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K4l