Velikonoční mazanec

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Kynuté 0 názorů

Suroviny

Na omládek:
100 ml vlažné vody
lžička sladěnky
17-21 g droždí
130 g hladké mouky
– vše dobře promícháme a necháme zakryté asi 60 minut kynout
Dále:
90 ml vody
lžička citrónové šťávy
žloutek (bílek zůstane na potření mazanců před pečením)
80 g cukru
vanilkový cukr
špetka soli
75 g rozpuštěné Hery
strouhaná citrónová kůra
asi 40 g rozinek
370 g hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. k vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho dobře vykynout.

  2. Vykynuté propracujeme, rozdělíme na dva díly a z každého uděláme mazanec. Položíme je na plech švem dospodu a svrchu je mírně roztlačíme – dalším kynutím se rovnoměrně vyklenou nahoru.

  3. Opět necháme dobře nakynout, potřeme bílkem a upečeme ve vyhřáté troubě. (200°C/10 minut, 180°C dalších asi 25 minut).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 128 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Velikonoční mazanec

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: velikonoční mazanec top recepty velikonoční mazanec recept recept na velikonoční nadýchaný mazanec luxusně nadýchaný mazanec recept velikonoční mazanec

Zapomněl/a jsem heslo