Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bota pro matematika

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Maja Motti Maja Motti

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 202 kJ /
4 589 kcal
Bílkoviny85,80 g
Tuky220,25 g
Vláknina33,80 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 631 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy549,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme žloutky s polovinou cukru a olejem, vyšleháme bílky s druhou polovinou cukru, opatrně smícháme, přimícháme prosátou mouku s kakaem a kypřícím práškem, vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 170°C cca 35 minut (je možné zkusit špejlí). Po upečení vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Krok 2: Krém těžká paříž:
Nalámeme čokoládu do kastrůlku, nalijeme šlehačky a dáme vařit. Jakmile začne šlehačka vřít, tak vaříme asi 1 minutu. Pak necháme vystydnout a dáme na 24 hodin do lednice. Poté hned vyšleháme na plný výkon, nabude tak 2-3x, musí být tuhá, ale nepřešleháme!

Ganache:
Smetana se přivede k varu, poté s ní zalijeme nalámanou čokoládu a necháme stát, dokud čokoláda nepovolí, pak ji vymícháme do hladka a necháme vychladnout. Krok 3: Na papír si stačí nakreslit otisk spodní části boty (podrážky) a podle toho vyřežeme 2 ks, které postříkáme rumem a potřeme krémem těžká paříž, do které naskládáme vypeckované višně (naložené v rumu). Přiklopíme druhou stranou vykrojeného korpusu. Dále budeme vykrajovat z korpusu už kratší díly od nártu až po kotníkovou část, mažeme krémem, poklademe višněmi a skládáme na sebe. Do kotníkové části je třeba zapíchnout dřevěnou výztuž, aby se bota nezhroutila. Dáme zchladit do lednice alespoň na 2 hodiny a celé potřeme ganache a uhladíme. Necháme v lednici nejlépe přes noc. Na druhý den propracujeme a vyválíme marcipán, potáhneme botu marcipánem a dopracujeme lištu se šněrováním. Botu jsem nastříkala airbrushem černou barvou, ale je jedno, jakou barvu bude bota mít.

Zveřejněno 23. 4. 2016

Poznámka autorky Maja Motti

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bota pro matematika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKWB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bota pro matematika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKWB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jak nakreslit boty, jak nakreslit botu, bota nakreslit, jak nakreslit boty #utm_source=obrazky.cz, nakreslit boty, dort pro milovníka matematiky, boty z marcipanu, bota z čokolády

Suroviny:
vejce, mouka hladká, kakao, cukr krystal, prášek do pečiva, olej olivový, šlehačka, šlehačka, čokoláda hořká, čokoláda hořká, šlehačka, višně v rumu

Přidat fotografie receptu