Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 053 kJ / 1 208 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,02 g |
| Tuky | 44,98 g |
| Vláknina | 10,54 g |
| Cholesterol | 61 mg |
| Sodík | 3,28 g |
| Sůl | 8,17 g |
| Sacharidy | 164,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oživíme droždie v troche vlažnej vody s cukrom a trochou múky (odoberieme z celkového množstva).
Do kyslej smotany vmiešame soľ a pretlačíme cesnak. Krok 2: Do múky vmiešame soľ, pridáme oživené droždie, olej, pridávame vodu a vypracujeme pružné cesto. Vodu pridávame postupne podľa potreby. Vymiesené cesto necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Krok 3: Po vykysnutí cesto rozdelíme na dva bochníky, ktoré znovu necháme prikryté oddychovať cca 15 minút. Krok 4: Každý bochník vyvaľkáme na kruh hrubý 3-4 mm, rozdelíme každý na 8 výsečí. Postupne rolujeme každú výseč od širšej strany, tú vytiahneme, tak isto naťahujeme cíp rohlíku. Rohlíky potom ešte pogúľame pevne po podložke, múčime málo. Ukladáme na pečiaci papier. Formovanie rohlíkov - napovie foto.
( Máme 2x8 rohlíkov, kto chce veľké rohlíky, kruhy rozdelí na 4 výseče!) Krok 5: Rohlíky na papieri prikryjeme, necháme podkysnúť cca 15 min., potom žiletkou narežeme po dĺžke a zas prikryjeme utierkou, necháme oddychovať. Krok 6: Narezané rohlíky sa mierne otvoria počas kysnutia, sem lyžicou ukladáme zmes kyslej smotany, cesnaku a soli. Krok 7: Pečieme cca 13-15 minút pri 200 st. C. Alebo sa riadime vlastnými skúsenosťami so svojou rúrou.
Do kyslej smotany vmiešame soľ a pretlačíme cesnak. Krok 2: Do múky vmiešame soľ, pridáme oživené droždie, olej, pridávame vodu a vypracujeme pružné cesto. Vodu pridávame postupne podľa potreby. Vymiesené cesto necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Krok 3: Po vykysnutí cesto rozdelíme na dva bochníky, ktoré znovu necháme prikryté oddychovať cca 15 minút. Krok 4: Každý bochník vyvaľkáme na kruh hrubý 3-4 mm, rozdelíme každý na 8 výsečí. Postupne rolujeme každú výseč od širšej strany, tú vytiahneme, tak isto naťahujeme cíp rohlíku. Rohlíky potom ešte pogúľame pevne po podložke, múčime málo. Ukladáme na pečiaci papier. Formovanie rohlíkov - napovie foto.
( Máme 2x8 rohlíkov, kto chce veľké rohlíky, kruhy rozdelí na 4 výseče!) Krok 5: Rohlíky na papieri prikryjeme, necháme podkysnúť cca 15 min., potom žiletkou narežeme po dĺžke a zas prikryjeme utierkou, necháme oddychovať. Krok 6: Narezané rohlíky sa mierne otvoria počas kysnutia, sem lyžicou ukladáme zmes kyslej smotany, cesnaku a soli. Krok 7: Pečieme cca 13-15 minút pri 200 st. C. Alebo sa riadime vlastnými skúsenosťami so svojou rúrou.
Zveřejněno 6. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanovo česnekové rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zg9O
Moje poznámka
Smetanovo česnekové rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zg9O
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Burizonové kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 20 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 48 minutami
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 1 hodinou
Masové koule s medvědím česnekem a paprikou v pomalém hrnci
Pavlina06 před 2 hodinami
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 2 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 2 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 7 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 8 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 16 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 17 hodinami
Tématické fráze:
česnekové rohlíky,
recept na česnekové rohlíčky,
rohlíky česnekové,
česnekové rohlíčky recepz,
recepty zo rohlikov
Suroviny:
mouka hladká,
olej,
droždí čerstvé,
voda,
sůl,
cukr,
smetana kysaná,
sůl,
česnek
Komentáře (13)
Až niekedy budeš mať čas, vyskúšaj toto, tvoj názor by ma zaujímal.