

Zapékaná růžičková kapusta
Suroviny
- 800 g růžičková kapusta - ružičkový kel
- 200 g kysaná smetana
- 3 vejce
- 2 stroužky česneku
- bílý pepř
- sůl
- 150 g strouhaného sýra (ja som dala údený)
Postup přípravy receptu
Ružičky očistíme, umyjeme, dáme variť do slanej vody na cca 5 min., potom scedíme.
Vajíčka rozšľaháme, zmiešame so smotanou, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak a vmiešame syr, asi 1/4 necháme na posyp.
Pekáčik vystelieme papierom na pečenie, rozložíme kapustičky, zalejeme smotanovou zmesou.
Dáme piecť - cca 20 min, 200 stupňov.
Potom posypeme zvyškom syra a necháme zapiecť - cca 8 - 10 min.
Poznámka od kuchařky
Je možné pridať pred zapekaním medzi ružičky posekanú šunku.
Nám chutí táto jednoduchá verzia. Podávame s rôzne pripravenými zemiakmi.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapékaná růžičková kapusta
-
maiva:máš recht, s ňou nič nemožno pokaziť.
-
Dělávám podobně
zrovna nedávno jsem vařila a podle poznámky
místo šunky byla parádní anglická
-
Katastrophe: mám radosť, že chutilo.
-
Měla jsem růžičkové kapusty jen kousek, tak jsem si udělala jen maličkou zapékací misku, ale chuťově to bylo super
-
Tanicka:ďakujem.
-
Recept na mě vyběhl z náhodných a je opravdu super :)
-
-
mňam, hned bych si nabídla
-
Ty růžičky na řezu vypadají velice hezky
Mám ráda zapékané jídla a tohle bych si také určitě dala
+13
-
Iljusa: kľudne, ešte mi zostalo, hlavný stravník nie je doma...
-
Hmm, nabídla bych si
-
Som rada, že vás rec. zaujal a vďaka za body.
-
Moc pěkné a kel máme u nás moc rádi
.....+1
-
+7
-