Zapékaná růžičková kapusta

magdalenka Kuchař: magdalenka

Zeleninová jídla 19 názorů

Suroviny

800 g růžičková kapusta - ružičkový kel
200 g kysaná smetana
3 vejce
2 stroužky česneku
bílý pepř
sůl
150 g strouhaného sýra (ja som dala údený)
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ružičky očistíme, umyjeme, dáme variť do slanej vody na cca 5 min., potom scedíme.

  2. Vajíčka rozšľaháme, zmiešame so smotanou, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak a vmiešame syr, asi 1/4 necháme na posyp.

  3. Pekáčik vystelieme papierom na pečenie, rozložíme kapustičky, zalejeme smotanovou zmesou.

  4. Dáme piecť - cca 20 min, 200 stupňov.

  5. Potom posypeme zvyškom syra a necháme zapiecť - cca 8 - 10 min.

Poznámka

Je možné pridať pred zapekaním medzi ružičky posekanú šunku.

Nám chutí táto jednoduchá verzia. Podávame s rôzne pripravenými zemiakmi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 146 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapékaná růžičková kapusta

1 2

Tématické fráze: ružičková kapusta recepty recepty z ružičkove kapusty recept ruzickova kapusta růžičková kapusta recept růžičková kapusta zapečená růžičková kapusta jídla z růžičkové kapusty recepty růžičková kapusta recept z růžičkové kapusty jidlo z ruzickove kapusty kapusta růžičková zapečena ružičkova kapusta recepty recept na růžičkovou kapustu zapekaná kapusta růžičková kapusta-recepty recepty na ruzickovou kapustu růžičková kapusta - recepty recepty s růžičkovou kapustou recept z mňam zapečené kapustičky z ružičkove kapusty

Zapomněl/a jsem heslo