Guláš z trouby

Vepřové maso Doba přípravy: 45 minut 1 názor

Vepřové maso Doba přípravy: 45 minut 1 názor

Suroviny 4 porce

3/4 kg plecka
6 středních brambor
2 lžíce hladké mouky
2 střední cibule
4 stroužky česneku
1 kapie
2 loupaná rajčata (nebo 2 lžíce protlaku)
2 lžičky soli
2 lžičky sušené papriky
1 lžička drceného kmínu
1/2 lžičky pepře
majoránka (nebo cibulová nať)
3/4 l horké vody
2 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 3 cm kousky,smícháme se solí, pepřem a cibulí nakrájenou na kostičky a dáme osmahnout do pekáčku na sádle.

  2. Když se maso zatáhne a osmahne, zaprášíme jej moukou smíchanou s paprikou a přidáme česnek a ještě chvíli restujeme.

  3. Poté podlijeme horkou vodou, přidáme brambory a kapii a rajče (nebo protlak), přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 35-40 minut zapéct.

  4. Na závěr sejmeme poklici, přidáme majoránku (nebo cibulovou nať) a ještě chvilku prohřejeme a můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Guláš je možné též zapéct při menším množství vody a odstraněním poklice ve 2/3 přípravy jídla.

Možná je i ostrá varianta přidáním 1 chili papričky

Komentáře k receptu Guláš z trouby

Tématické fráze: gulaš v troubě guláš z trouby gulaš do trouby troubový guláš recept gulaš v v troubě recept na guláš v troubě guláš do trouby recept troubovy gulas recepty troubový guláš guláš s trouby veprovy gulas z trouby recept na guláš do trouby vepřový guláš do trouby recept na guláš z trouby recept guláš do trouby recept guláš z trouby gulas vtroube guláš z trouby recept recept guláš v troubě gulaš z troby