Suroviny
Porce: 8 a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 779 kJ / 2 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,72 g |
Tuky | 53,24 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 802 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 343,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnku dobře rozkvedláme mléko s vejci a špetkou soli.
Krok 2: Postupně za stálého míchání nasypeme mouku.
Krok 3: Těsto naleváme naběračkou na vyhřátou pánev pomastěnou sádlem. Otáčíme pohybem zápěstí.
Krok 4: Pečeme z obou stran.
Zveřejněno 28. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Placky neboli palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zj8
Moje poznámka
Placky neboli palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zj8
Nejnovější recepty
Spaghetti s Lučinou, anglickou slaninou a ředkvičkami
Přidáno před 9 hodinami
Špízy se sýrem a cuketou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová pomazánka s česnekem a sýrem, vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 15 hodinami
Salát z pečených paprik
Přidáno před 17 hodinami
Masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci
Přidáno před 19 hodinami
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno 21. 7. 2025 16:05:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Spaghetti s Lučinou, anglickou slaninou a ředkvičkami
Kaill před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Markeeta před 4 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
JanaPisova před 5 hodinami
Salát z kedlubny, mrkve a ředkviček
Petra970 před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
Petra970 před 6 hodinami
Rybízový jogurtový bezlepkový koláč
verisovakristyna před 6 hodinami
Pikantní gulášek na barevných paprikách
HankaHK před 7 hodinami
Babiččiny blbouny
Freziee před 7 hodinami
Hermelínová pomazánka
ilonkakulisek před 8 hodinami
Cuketové lívance na slano
Davis před 8 hodinami
Tématické fráze:
palacinky s hladke mouky,
palačinky bez žmolků
Suroviny:
mléko,
vejce,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (4)
Lenunka:
Žmolky?
Každý dělá jinak...
Z osáté! mouky a trošky mléka (mléko liji do mouky) umíchám zahoustlé těstíčko, potom vmíchám vejce (snáze se rozmíchají) a posléze doředím zbytkem mléka
OT
Kdysi jsem zkoušel smažit vedle sebe z čerstvého a odleželého těsta: žádný rozdíl jsem nepoznal...
No, tímto ale netvrdím, že francouzští soudruzi to od nepaměti dělají blbě, že