Suroviny
Porce: 8 a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 779 kJ / 2 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,72 g |
Tuky | 53,24 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 802 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 343,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnku dobře rozkvedláme mléko s vejci a špetkou soli.
Krok 2: Postupně za stálého míchání nasypeme mouku.
Krok 3: Těsto naleváme naběračkou na vyhřátou pánev pomastěnou sádlem. Otáčíme pohybem zápěstí.
Krok 4: Pečeme z obou stran.
Zveřejněno 28. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Placky neboli palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zj8
Moje poznámka
Placky neboli palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zj8
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Wrapy ze strouhané zeleniny
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno 27. 7. 2025 17:18:26
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno 27. 7. 2025 07:51:48
Domácí Mila oplatky
Přidáno 27. 7. 2025 05:01:03
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové Míša řezy
PavlaHr před 38 minutami
Brambůrky v mikrovlnce
Eliska123jidlo před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Michaela1278 před 2 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Pikantní švestkové chutney
rprenosilova před 4 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
zizimar před 4 hodinami
Švestková buchta
pe3cek před 4 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Nela2025 před 6 hodinami
Třešňovo - tvarohová zmrzlina s čokoládou a kokosem
eliska1947 před 6 hodinami
Sekaná
Makysek0310 před 6 hodinami
Tématické fráze:
palacinky s hladke mouky,
palačinky bez žmolků
Suroviny:
mléko,
vejce,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (4)
Lenunka:
Žmolky?
Každý dělá jinak...
Z osáté! mouky a trošky mléka (mléko liji do mouky) umíchám zahoustlé těstíčko, potom vmíchám vejce (snáze se rozmíchají) a posléze doředím zbytkem mléka
OT
Kdysi jsem zkoušel smažit vedle sebe z čerstvého a odleželého těsta: žádný rozdíl jsem nepoznal...
No, tímto ale netvrdím, že francouzští soudruzi to od nepaměti dělají blbě, že