Suroviny
Porce: 8 a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 779 kJ / 2 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,72 g |
Tuky | 53,24 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 802 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 343,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnku dobře rozkvedláme mléko s vejci a špetkou soli.
Krok 2: Postupně za stálého míchání nasypeme mouku.
Krok 3: Těsto naleváme naběračkou na vyhřátou pánev pomastěnou sádlem. Otáčíme pohybem zápěstí.
Krok 4: Pečeme z obou stran.
Zveřejněno 28. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Placky neboli palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zj8
Moje poznámka
Placky neboli palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zj8
Nejnovější recepty
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno před 13 hodinami
Ciabatta bez hnětení
Přidáno před 16 hodinami
Rajčatový koláč
Přidáno před 19 hodinami
Piškotové rybízové řezy
Přidáno před 21 hodinami
Palačinky z přebytkového kvásku
Přidáno před 22 hodinami
Cuketová polévka
Přidáno 24. 7. 2025 07:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bábovka
Fitulka před 11 minutami
Olejový korpus na dort
Bonega před 21 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Fitulka před 30 minutami
Polévka z mrkvy (Horňácko)
Fitulka před 58 minutami
Lečo jako polotovar
Kaill před 10 hodinami
Babiččina čočková polévka
Cikitaka před 11 hodinami
Babiččiny kynuté buchty
AnezkaMoller před 11 hodinami
Mleté kuličky se dvěma druhy sýru pečené v troubě
ha.ry před 12 hodinami
Hamburgerové bulky (včetně celozrnné varianty)
AnnaP4 před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Tjadja před 14 hodinami
Tématické fráze:
palacinky s hladke mouky,
palačinky bez žmolků
Suroviny:
mléko,
vejce,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (4)
Lenunka:
Žmolky?
Každý dělá jinak...
Z osáté! mouky a trošky mléka (mléko liji do mouky) umíchám zahoustlé těstíčko, potom vmíchám vejce (snáze se rozmíchají) a posléze doředím zbytkem mléka
OT
Kdysi jsem zkoušel smažit vedle sebe z čerstvého a odleželého těsta: žádný rozdíl jsem nepoznal...
No, tímto ale netvrdím, že francouzští soudruzi to od nepaměti dělají blbě, že