Svíčková podle maminky

saudyova Kuchařka:

Doba přípravy: 2 hodiny PT2H00M dle množství Hovězí maso 8 názorů

56

Suroviny

1 kg zadního hovězího (pro náročnější svíčkové)
slanina
halali(hotová nakládaná zelenina dá se koupit v každých potravinách)
1 smetana na vaření nebo šlehání
l-2 zakysané smetany(dle velikosti, nejlepší je jihočeská)
máslo
cukr
mouka nebo hotová jíška
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme, prošpikujeme slaninou, dáme do hrnce zalijeme 1 velkým nebo dvěma menšíma halali, zbytek dolijeme studenou vodou aby bylo maso potopené a dáme na dva až tři dny do lednice.

  2. Poté vyndáme maso z nálevu a na pánvi nebo v nádobě ve které ho budeme péct, opečeme ze všech stran na másle, aby se zatáhlo.

  3. Zalijeme částí nálevu ve kterém bylo naloženo, zakryjeme a dáme péct do trouby asi tak na 190 stupňů, postupně doléváme zbytek nálevu.

  4. Když je maso měkké, tak ho vyndáme, nálev rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu a zakysanou smetanu, přivedeme k varu.

  5. Přidáme dvě polévkové lžíce cukru a zahustíme moukou.

  6. Podáváme s kynutým knedlíkem (zásadně je zadělávám v domácí pekárně) a doslazujeme na talíři brusinkami nebo rybízem naloženým na stejný způsob jako brusinky.

Poznámka

když je maso ze starého vola a nechce měknout stačí přidat půl prášku do pečiva a nechat ještě tak čtvrt hodinky péct maso zaručeně změkne.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Svíčková podle maminky

  • Josef  Čech Josef Čech(neregistrovaný)

    Každou první sobotu v měsíci září se koná mistrovství ve svíčkové na Červeném Hrádku u Chomutova -uvádí Zounar ,zatím 2x druhé a 1x třetí místo ,to první-uvidíme letos

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Ahoj davam čerstvou zeleninu, je to lepsi.:-)):no:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Já dávám také čerstvou zeleninu, ale s tím karamelem se mi to moc zamlouvá, to musím zkusit.:-p

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jaruš, moc hezké!!:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Tak já se chechtám a nemůžu přestaat:-D ta poznámka o starým volovi, ta prostě nemá chybu:yes: saudyová promíň:yes: a bodík si určitě zasloužíš:yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Recept - dobrý, dělám úplně jinak - také karamel jako Bibinka. Nejsem příznivec Halali, dávám čerstvou zeleninu. Nejlepší na tomto receptu je asi poznámka, ta mě rozsmála, snad budu někdy aplikovat. ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Saudiová, co kuchařka, to jiný postup i třeba jiné ingredience. Já třeba místo cukru dělám do svíčkové karamel(cukr+voda) a má pak nádhernou barvu:-p;-)Krom toho je ta moje úplně jiná a nám moc chutná-každý to má jinak a jinou "hubu":-D

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Svíčková je klasika, podobně jako guláš - co rodina to recept.;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: nakladani svickove nakladaná svíčková svíčková omáčka podle zdeňka polreicha nakládání masa na svíčkovou svíčková na smetaně pohlreich nakládaná svíčková na smetaně recept svíčková pohlreich nakládaná svíčková recept svíčková svíčková recept svickova na smetane zdenek pohlreich svíčková od pohlreicha svickova na smetane nakladani masa svíčková nakládaná nejlepší svíčková svíčkova na smetane nakladana svíčková na smetaně recept pohlreich nakládaná svičková na smetaně nakládání hovězí svíčkové recept svíčková recept nakládaná

Zapomněl/a jsem heslo