

Vepřové ledvinky se šunkou a paprikami
Suroviny 2 porce
- 3 ks vepřových ledvinek
- 1 menší cibule
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce sterilizovaných červených paprik
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžička sladké papriky
- 100 g šunky
- 1 dl vývaru
- 1 lžička hladké mouky
- sůl
- pepř
- 2 dl kyselého mléka
Postup přípravy receptu
Ledvinky podélně rozkrojíme a ostrým nožem zbavíme žilek.
Očištěné ledvinky nakrájíme na nudličky a vložíme na 12 hodin do kyselého mléka, které zbaví maso typického zápachu.Na druhý den ledvinky pořádně propláchneme ledovou vodou a necháme je okapat.
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme krátce zesklovatět.
Na základ vložíme ledvinky a krátce, zhruba 2 minuty, zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme.
Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a papriky. Podlijeme vývarem a zhruba 10 minut ještě dusíme.
Nakonec zahustíme hladkou moukou a ještě provaříme.Podáváme s rýží, těstovinami nebo tarhoňou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové ledvinky se šunkou a paprikami
-
Mám je moc ráda, wow
-
Eja57: aha
-
Vypada to velmi jedle.
-
Jana Dorazinová-Remková: já to myslela obecně - fotky Tvých receptů a Mika59
prostě je vidět na první pohled, že to bude moc dobré..
-
Eja57: dvě fotky nevidím, ale děkuji
-
Jana Dorazinová-Remková: máš asi pravdu.
Ale dámy - obě - ty vaše fotkybych ten noteboook nejradši snědla
-
mika59:
-
Už jsem dlouho neděla..musím napravit
krásná fotka Jani..
-
Eja57: Rozdíl, nevím. Já jsem zvyklá na tu kyšku, nakládám do toho třeba i divočinu a mám pocit, že to vytáhne to, co tam nechceme lépe, než mléko. Ale ani mléko není chyba
-
Krásná fotka s tarhoňou
Pro mne kyselé mléko novinka - ledvinky přes noc máčím, ale v normálním mléce...je v tom podle Tebe rozdíl? Já bych tipla, že v chuti asi ne, ale budou měkčí a asi lepší...kysané mléčné výrobky obecně masu prospívají při naložení...