Koložvárské zelí III.

Mleté maso Doba přípravy: 2 hod. 1 názor

Mleté maso Doba přípravy: 2 hod. 1 názor

Suroviny

Koložvárské zelí:
1/2 kg rýže
1 kg mletého masa
3 nožičky klobásy (pálivé)
1,5 sáčku kysaného zelí
200 g kysané smetany
100 g plísňového sýru Niva
kmín
pepř
sůl
ďábelské koření nebo harisu
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvařit, mleté maso na cibuli udusit, okořenit podle chuti (ostré je lepší). Kysané zelí slijeme a smícháme s cibulí.

  2. Klobásu nakrájíme na kolečka. Kysanou smetanu rozředíme s trochou vody a zamícháme. Plísňový sýr nahrubo nastrouhat.

  3. Do vyššího pekáče rovnáme půlku zelí, klobásy, rýže, mleté maso a toto se opakuje a povrch se zalije kysanou smetanou, dáme do vyhřáté trouby na 180-200°C a pečeme asi 1 hodinu přiklopené.

  4. Po hodince se pekáč odkryje, posype se plísňovým sýrem a nechá se chvilku zapéct.

Komentáře k receptu Koložvárské zelí III.

  • Alena Vyšná Alena Vyšná(neregistrovaný)

    Recept je výborný, dlouho jsme ho hledali na internetu. Našli a ihned připravili podle receptu. Máte jedničku s hvězdičkou.....

    Odpovědět

Tématické fráze: kolozvarske zeli koložvarské zelí recept koložvárské kolžvárské zelí koložvártské zelí jak udusit zelí recepty koložvárské zeli vídeňské zelí recept na koložvarské zelí recept zelí rýže mlete maso zelí recepty mlete maso zeli smetana ryze recept koložvárské zelí kološvárské zelí s těstovinou pražené zelí rýže zelí klobása recepty ze zeli rýže/maso/zeli zalite kysanou smetanou koložvárské zelí s bramborem jak se udusit