Dušené vepřové ledvinky

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 30 minut 2 názory

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 30 minut 2 názory

Suroviny 2 porce

4 ks vepřových ledvinek
1 střední cibule
1 lžíce hladké mouky
vývar
sůl
kmín
pepř
sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky očistíme, zbavíme je všech tvrdých částí, nakrájíme na proužky a důkladně několikrát propláchneme studenou vodou. Potom je namočíme do čisté vody a necháme namočené přes noc v ledničce.

  2. Ledvinky znovu důkladně propláchneme ve studené vodě a nakonec jednou v horké vodě.

  3. Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme ledvinky a koření, kromě soli. Mírně podlijeme vývarem a dusíme cca 20 minut.

  4. V hrnku ve studeném vývaru rozmícháme mouku a ledvinky zahustíme. Opět povaříme.

  5. Nakonec osolíme a se solí už nevaříme, aby ledvinky neztvrdly.
    Podáváme s pečivem nebo s rýží.

Komentáře k receptu Dušené vepřové ledvinky

Tématické fráze: dusene veprove ledvinky příprava vepřových ledvinek vepřove ledvinky příprava ledvinek vepřove ledvinky recept dusene ledvinky vepřové ledvinky dušené recepty na vepřové ledvinky ledvinky příprava recept na veprove ledvinky vepřové ledvinky recepty ledvinky recept vepřové ledvinky po uhersku jak připravit vepřové ledvinky dušené veprové ledvinky recept vepřové ledvinky příprava recept na dušene na ledvinky recept vepřové ledvinky recepty vepřové ledvinky recept -vepřové ledvinky