

Dušené vepřové ledvinky
Suroviny 2 porce
- 4 ks vepřových ledvinek
- 1 střední cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- vývar
- sůl
- kmín
- pepř
- sladká paprika
Postup přípravy receptu
Ledvinky očistíme, zbavíme je všech tvrdých částí, nakrájíme na proužky a důkladně několikrát propláchneme studenou vodou. Potom je namočíme do čisté vody a necháme namočené přes noc v ledničce.
Ledvinky znovu důkladně propláchneme ve studené vodě a nakonec jednou v horké vodě.
Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme ledvinky a koření, kromě soli. Mírně podlijeme vývarem a dusíme cca 20 minut.
V hrnku ve studeném vývaru rozmícháme mouku a ledvinky zahustíme. Opět povaříme.
Nakonec osolíme a se solí už nevaříme, aby ledvinky neztvrdly.
Podáváme s pečivem nebo s rýží.