Pražské kuře s omáčkou Mornay
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 332 kJ / 1 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,33 g |
Tuky | 107,72 g |
Vláknina | 22,80 g |
Cholesterol | 826 mg |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 4,77 g |
Sacharidy | 44,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme a podusíme.
Krok 2: Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme 200 ml mléka a pilně mícháme, aby se neutvořily hrudky. Pokud je potřeba, přilijeme trochu mléka, pak přidáme asi 100 g jemně nastrouhaného sýra gouda a 2 žloutky, ještě chvilku metlou mícháme dohladka. Omáčku dochutíme solí podle potřeby.
Krok 3: Do zapékací mísy nebo do pekáčku klademe vrstvy: šunka, dušené houby, vykostěné kuře, zalijeme omáčkou Mornay a znovu vrstvíme. Zakončíme omáčkou.
Krok 4: Dáme do trouby zapéct.
Zveřejněno 4. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pražské kuře s omáčkou Mornay
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n00p
Moje poznámka
Pražské kuře s omáčkou Mornay
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n00p
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 2 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 4 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 4 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 5 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 5 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 hodinami
Tématické fráze:
pražské kuře,
omáčka mornay,
vykostene kure s houby,
mornay,
sýr mornay
Suroviny:
kuře,
cibule,
šunka,
houby,
olej,
sůl,
pepř,
máslo,
mouka hladká,
žloutek,
mléko,
sýr gouda
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.