Pražské kuře s omáčkou Mornay

Suroviny 4 porce

1 malé upečené kuře
1 cibule
150 g šunky
asi 300 g hub
olej
sůl
pepř
Omáčka:
asi 70 g másla
2 lžíce hladké mouky
2 žloutky
200 ml mléka
100 g sýra goudy

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme a podusíme.

  2. Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme 200 ml mléka a pilně mícháme, aby se neutvořily hrudky. Pokud je potřeba, přilijeme trochu mléka, pak přidáme asi 100 g jemně nastrouhaného sýra gouda a 2 žloutky, ještě chvilku metlou mícháme dohladka. Omáčku dochutíme solí podle potřeby.

  3. Do zapékací mísy nebo do pekáčku klademe vrstvy: šunka, dušené houby, vykostěné kuře, zalijeme omáčkou Mornay a znovu vrstvíme. Zakončíme omáčkou.

  4. Dáme do trouby zapéct.

Poznámka od kuchařky

Kdysi jsem kdesi objevila tento recept, již léta ho dělám a moc nám chutná.

Komentáře k receptu Pražské kuře s omáčkou Mornay

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pražské kuře omáčka mornay vykostene kure s houby mornay sýr mornay