

Marinovaný pangas s omáčkou mornay
Suroviny 4 porce
- 4 filety pangase
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce worcesteru nebo maggi
- pepř
- sůl
- nasekaná petrželka
- solamyl
- na omáčku:
- 40 g másla
- 50 g hladké mouky
- 300 ml mléka
- 200 ml smetany
- 2 žloutky
- 100 g tvrdého sýra
- sůl
- pepř
- špetka muškátového oříšku
Postup přípravy receptu
Pangase nakrájíme na šikmé proužky, osolíme, opepříme a na dvě hodiny naložíme do marinády z oleje, citrónové šťávy, worcesteru a petrželky.
Poté obalíme v solamylu a smažíme dozlatova a dokřupava.
V době marinování připravíme omáčku.
V kastrolku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, prosmahneme a zalijeme mlékem a smetanou a přisypeme jemně nastrouhaný sýr.
Za stálého šlehání povaříme 15-20 minut.
Nakonec všleháme žloutky a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marinovaný pangas s omáčkou mornay
-
Barte, jsem ráda, že jste vyzkoušel a ještě víc, že chutnalo
. Díky za komentář.
-
Dnes uvařeno dle Vašeho návodu. Bylo to mňam
-
tuto rybičku hodně kupuji,díky za nový fantastický receptík
-
krásný recept
-
-
Děkuju a Tynno, doufám, že si pochutnáte.
-
jsem na to zvědavá udělám ho zitra k obědu mňamky se těším
-
Jednoduche, vyborne, +4
-
To bych si dal
-
Rybu jsem ještě nemarinovala, možná by bylo načase to zkusit
-
Marinovat rybu jsem měla v úmyslu, že bych prubla ražničí třeba z pangase. No, tohle je taky hodně zajímavé, jen si nějak neumím představit tu bílou omáčku k rybě. To ale neznamená, že bych to nejedla, nevím, budu muset vyzkoušet