Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Líný jogurtový chléb

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 5. 2018 17:24

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie14 547 kJ / 3 477 kcal
Bílkoviny147,50 g
Tuky18,60 g
Vláknina107,10 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 9,68 g
Sůl24,10 g
Sacharidy626,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: to je nápad

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Lenunka

13. 7. 2019 14:34

Eja57: cathleen: já zase mám zlatavé buchty po 10 min pečení na 220°, ale pak se musí teplota snížit a dopéct na 150° ještě min 15-20 minut, jinak budou sice zlatavé, ale uvnitř syrové :-D, a to je nedávám do studené trouby ;-)

Eja57

13. 7. 2019 11:31

cathleen: já taky umím upéct kuře 1,5 kg za 20 minut DOZLATOVA:-D:-D:-D:-D:-D

MiskaM

13. 7. 2019 11:30

cathleen: to ať zkusí když jsem to nezkazila já a to jsem ho nedělala poprvé tak si myslím že jiný ho taky nezkazí toť vše :-8

cathleen

13. 7. 2019 11:25

MiskaM: ne, rozhodně nejsem "něco víc" - já to snad někde naznačovala? :-O Jen vím, že dobrý chléb o hmotnosti 1400 g za 20 minut (0->180°C) + 10 minut (180->220°C) neupečeš. Zlatavý nemusí být nutně propečený. To je vše. Peč si jak chceš, snad budou tyhle komentáře k něčemu těm, kteří by recept chtěli vyzkoušet. Budou si pečení hlídat ;-)

MiskaM

13. 7. 2019 11:14

A navíc jsem psala že peču ještě 10 minut nebo dokud chleba není zlatavý takže tak ;-)

MiskaM

13. 7. 2019 11:12

cathleen: podle vás asi co já uvařím či upeču se asi začne kazit. Ještě se mi nic nezkazilo. Neznámé že když máte větší zkušenosti z pečením že jste něco víc. Já nechci nikoho poučovat ale za určitými věcmi si bohužel stojím a nikdo mi to nevyvrati ;-) tak jako vy a casino takže tak

cathleen

13. 7. 2019 10:58

Eja57: ne, o kvalitě těsta to není - hrubě nesedí jen ten kratičký čas pečení tak velikého pecnu.

Eja57

13. 7. 2019 10:55

cathleen: no a z žitné a špaldové mouky za tu dobu tak možná maličké bulky, takové jako pseudoprofiterolky na plnění...to těsto podle mne nepekařky nevypadá špatně....

cathleen

13. 7. 2019 10:43

casino: nevyvrbí asi nijak...autorka si trvá na svém, já mám zkušenosti ze svých pečení jiné (peču jako vy, cca 45 minut v rozehřáté troubě, větší chleby o 5-10 min déle), a tohle se mi zkoušet opravdu nechce. Chleba musí být nejen upečený, ale propečený tak, aby měl vysokou vnitřní teplotu (90-95°C) a to se tady během těch pár minut nestihne. Takže se, bude-li k jídlu, může začít i dříve kazit.

casino

13. 7. 2019 10:35

"Potom těsto vložíme do vymazané zapékací mísy, přikryjeme pokličkou a přendáme do studené trouby a zapneme na 180°C. Pečeme cca 20 minut, dokud se trouba nezahřeje na požadovanou teplotu."
***
Bych řek´, že je to akorát blbě formulováno, ale jsem fakt žádostiv, jak se to tady vyvrbí...:-8
Pékávám akorát chl. bez hnětení (600g mouky): 30´ v rozpálené litině v troubě rozpálené na 230°C, pak ještě 15´ při 200°C
No, uvidíme...;-)

Eja57

13. 7. 2019 10:31

cathleen: nene, Miska má nějaké nadpřirozené schopnosti....jí její recepty fungují skvěle...nám kuchařskému lidu obecnému to prostě nefunguje;-(:-D:-D:-D:-D:-D

MiskaM

13. 7. 2019 10:04

cathleen: :-D úplně obyč trouba ;-)

cathleen

13. 7. 2019 10:00

MiskaM: no, tak to jo, máš asi turbotroubu. :-D:-D

MiskaM

13. 7. 2019 09:50

cathleen: nevím ani ale mám pocit že tak 10× mámě tak zachutnal že vždy chtěla abych udělala tenhle chléb ;-)

cathleen

13. 7. 2019 09:41

MiskaM: kolikrát jsi ho pekla?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: spaldovy chleb z jogurtu jogurtový chléb v pečené v troubě jogurtový chléb bez mouky jogurtový chléb špaldová mouka recepty jogurtový chleba bez mouky jogurtový chléb recept

Suroviny: mouka špaldová hrubá, mouka žitná chlebová, voda, droždí čerstvé, sůl, med, jogurt bílý, olej, mouka

TopRecepty.cz

Líný jogurtový chléb

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvDr